Административният съд на София е отменил решение на Националната агенция

...
Административният съд на София е отменил решение на Националната агенция
Коментари Харесай

Съдът отмени запор на още една фирма на Васил Божков

Административният съд на София е отменил решение на Националната организация за приходите за запориране на компания, свързвана с Васил Божков. Според се преценява с жалбата от шефа на компанията, че въведените от страна на приходната организация обезпечителни ограничения във размер на 940 млн. лева са несъразмерно по-големи от задължението от 117 хиляди лева

Съдът е открил, че отговорностите под формата на главница и лихви от 117 хиляди лева към август 2020 година са безспорни. Съдът обаче не открива приложени претекстове от страна на Национална агенция за приходите за какво е отхвърлил жалбата от страна на компанията за диспропорция на възбранените парцели, оценени на 940 хиляди лева, и общественото обвързване.

„ С други думи налице е свръх обезпеченост на общественото държавно взимане, с което се препятства опцията това сдружение да се разпорежда с активите си и вероятно се основават предпоставки за бъдещи искове против Национална агенция за приходите “, се споделя още в решението на съда. Указанията към Национална агенция за приходите са да върне административната кореспонденция на обществения реализатор с инструкции да промени постановлението и да наложи обезпечителни ограничения, съответстващи на цената по данъчна оценка на общественото обвързване от 117 хиляди лева също така Национална агенция за приходите би трябвало да заплати 650 лева за разноските по делото.

В решението на съда името на компанията е заличено, само че съгласно обява на в. Сега става въпрос за " Декарт " ООД, чиято благосъстоятелност е поравно разграничена сред две предприятия - Вабо Системс и Видео Бет, първото от които е благосъстоятелност на Нове Холдинг на Божков. Тя също е обвързвана с лотарийни игри, само че най-вече онлайн.  

По-рано – през октомври 2020 година - Административният съд анулира запор за близо 300 млн. лева, наложени на компанията, която беше уредник на „ Националната лотария “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР