Административният ръководител на Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров изнесе данни

...
Административният ръководител на Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров изнесе данни
Коментари Харесай

По-големи присъди за нападения над социални работници и медици предлага прокуратурата в Бургас

Административният началник на Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров изнесе данни за работата на прокуратурите в апелативния регион през миналата година. Освен това той разгласи, че са направени към 20 законодателни оферти за промени в разнообразни текстове по закона и по размера на наказванията за разнообразни закононарушения.
„ Резултатите през 2018 година са за спад на новообразуваните досъдебни производства за всички типове закононарушения. Той с обвързван със спада на закононарушенията в апелативния регион. Дължи на социално-икономически аргументи и на спада на бежанската вълна, на превантивната работа и законодателните промени. Когато честите причинители на закононарушения са в ареста няма по какъв начин да не се правят по-малко закононарушения. Радва ни и високият брой на бързите производства през последните три години. Те са доста сериозен запас за възстановяване и поевтиняване на наказателния развой “, сподели Любомир Петров.
Едно от новите законодателни оферти е обвързвано с похищенията върху обществени и медицински служащи работници и всички които се срещат в работата си с подсъдими и престъпно проявени лица. Предлага се, похищенията против тези групи лица да са по-тежко квалифицирани.
„ Сега се планува до три години отнемане от независимост и вместо наказване – санкция. Това провокира отвращение в обществото и в нас заради безпричинно ниските наказания на причинителите. Човешкият живот не може да се съизмерва с пари. “, сподели още началник на Апелативна прокуратура Бургас
Има и предложение, което е обвързвано с увеличение на глобите за незаконно заличаване и разваляне на предпазени територии или местообитания. Сега плануваното наказване е отнемане от независимост до три години, побация и санкция. Те обаче, не могат да изпълнят генералната предварителна защита. Неоправдано ниско е плануваното наказване за тези закононарушения, а вредите над природата са невъзстановими.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР