Адаптирането към променящата се среда на сигурност изисква степенуване на

...
Адаптирането към променящата се среда на сигурност изисква степенуване на
Коментари Харесай

Каракачанов: Да бъдем единни и активни пред предизвикателствата за сигурността

Адаптирането към изменящата се среда на сигурност изисква градуиране на целите в политиката за сигурност, взаимоотношение и съгласуваност. От изключителна значимост е шерването на информация, предварителната защита и бързото реагиране, т.е. сливане на напъните освен на национално равнище, само че и в границите на съдружните формати, в които участваме.

С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към участниците в годишната конференция на началниците на военните полиции на страните членки на НАТО, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Форумът, чийто хазаин е Служба „ Военна полиция”, се организира в София и в него вземат участие 78 представители на 32 страни и 7 структури на НАТО.

„ Важно е да бъдем единни и да бъдем дейни, тъй като провокациите както в региона на Близкия Изток, по този начин и в района на Черно море не са отшумели, в противен случай те занапред ще основават спомагателни проблеми пред сигурността на нашите страни “, акцентира министър Каракачанов.

Той напомни мотото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: „ Съединението прави силата “.

"Аз го схващам освен като мото на едно към този момент отминало сполучливо председателство, само че като един добър лозунг, под който можем да продължим да работим и сме длъжни да го създадем в името на сигурността на нашите страни “, сподели министърът на защитата.

Акцент в полемиките по време на тридневната конференция е подложен на построяването и развиването на военнополицейските качества в отговор на терористичните, асиметричните и хибридните закани за сигурността.

В последния ден на форума Федерална република Германия ще одобри от Италианската република председателството на военнополицейските органи на НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР