Адам Нойман, съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на стартъпа

...
Адам Нойман, съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на стартъпа
Коментари Харесай

Съоснователят на WeWork планира инвестиция от 350 милиона долара за ново предприятие за недвижими имоти

Адам Нойман, съоснователят и някогашен основен изпълнителен шеф на стартъпа за споделен офис WeWork, работи върху нов бизнес за отдаване чартърен на недвижими парцели, който е получил финансиране от Andreessen Horowitz. Според отчет на The New York Times, компанията за рисков капитал е вложила към 350 милиона $ в перспективния бизнес на Neumann с недвижими парцели, наименуван Flow - верига от брандирани апартаментни комплекси.

Компанията, която дава гъвкави офис пространства за служащите, в миналото беше оценена на 50 милиарда $. Но след несполучливо IPO (първоначално обществено предлагане) и съкращенията на хиляди чиновници, WeWork стана по-известен с корпоративната драма, в сравнение с с действителния си бизнес. Когато Нойман се отдръпна като основен изпълнителен шеф през 2019 година, той се си потегли с 1,7 милиарда $.

Оценката на Flow е над 1 милиард $ – макар критиците, „ които описаха управлението му на WeWork като предупредителна приказка за корпоративно надменност “ – и даже още не е стартирала.

Нойман към този момент е купил 3000 жилищни единици в Маями, Форт Лодърдейл, Атланта и Нешвил, с цел да построи своите жилища с марката Flow, които не би трябвало да дебютират до 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР