Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 21 ноември

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 21 ноември,четвъртък.
Сега
Държавата оцени вредите от скандалните горски заменки на едвам 80 млн. лв.. Под опасност от съд и евроглоби София най-накрая реши да извърши решение на Европейска комисия отпреди 5 години. Дори и тази сума надали ще бъде събрана. Пет години откакто Европейската комисия отсъди, че горските заменки са непозволена дър-жавна помощ и България би трябвало да вземе ограничения да си върне парите, земеделското министерство се раздвижи.
Задава се нова вълна на покачване на банкови такси. Нова вълна на покачване на банковите такси се задава от декември. След като огромните трезори у нас подвигнаха цените на част от най-използваните от жителите финансови услуги при започване на октомври, към този момент се включват и по-малките банки. Пощенска банка, ПИБ, ЦКБ, Българо-американска кредитна банка, Токуда банк, Интернешънъл асет банк оповестиха промени в цените си, които влизат в си-ла през декември. Банка ДСК към този момент подвигна част от таксите си и готви нови промени от 15 януари 2020 година. 
Труд
Под земя печатат новите паспорти. До 27 ноември одобряват офертите на двете немски компании. До края на годината излиза наяве кой ще печата картите с чип. От Министерство на вътрешните работи плануват 16 месеца за строителство на постройката за персонални документи.
Проектът за системата „ Бонус-малус “ – 5 години плащаме за отнето преимущество. Бизнесмени връщат 80 млн. лева за противозаконни заменки, твърди медията.
24 часа 
Бългаpия полyчава пpизнание от DірNаtо, формалният блог на Дъpжавния депаpтамент на Съединени американски щати, като съдружник, на който Америка може да разчита, заяви посолството на Съединени американски щати у нас.
Лекари от Министерство на вътрешните работи болница избавиха живота на Маринела Арабаджиева. Бизнес дамата колабирала и изпаднала в безсъзнание поради кръвното. 
Монитор 
Нанков уволнява шефа на ВиК в Перник. Хората от миньорския град обсадиха офиса на сдружението. Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков уволнява шефа на ВиК - Перник, поради несправянето с безводието и водния режим в миньорския град. Това означи той след срещата му с кмета Станислав Владимиров. Преди това перничани обсадиха офиса на водното сдружение и се наложи намесата на полицията.
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с някогашния министър председател на Италия Силвио Берлускони в Хърватия, стана ясно от обява в профила му във Фейсбук. Премиерът е на работно посещаване в Хърватия през днешния ден и на следващия ден. " Туск е огромен другар на България, помните по какъв начин изнесе слово на български език. Добър другар ми е, той е доста корав човек. Доналд ще бъде корав ръководител, тъкмо какъвто ни би трябвало в този миг. Той е водач на партия, бил е министър председател, познава Балканите, познава Централна и Източна Европа. Жозеф Дол го обичам като татко като брат, той е извънреден човек, само че мисля, че Доналд ще бъде по-твърд ", съобщи в словото си Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР