Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, беше оценен на 3.5 милиарда

...
Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, беше оценен на 3.5 милиарда
Коментари Харесай

IT лидерът Acronis, който оперира у нас, беше оценен на $3.5 милиарда

Acronis, световният водач в киберзащитата, беше оценен на 3.5 милиарда $. BlackRock Inc. е измежду участниците в договорката, съгласно хора, осведомени с въпроса, които са поискали анонимност, обсъждайки поверителна информация, оповестява Bloomberg.

По-рано тази година швейцарската компания набра 250 милиона $ ново финансиране от институционални вложители, с цел да разшири бизнеса си, в това число посредством придобивания.
 Acronis назначи Майкъл Калахан за основен маркетинг шеф
Acronis назначи Майкъл Калахан за основен маркетинг шеф

С над 20 години опит в региона на сигурността, Калахан ще се концентрира върху разширението на лидерската позиция на компанията

Acronis последно беше оценен на 2.5 милиарда $ през май 2021 година, откакто получи инвестиция от 250 милиона $ от CVC Capital Partners VII и други.

Новината за финансирането идва на фона на тези за започващи компании като Klarna Bank AB, които понижават оценките си поради възходящи лихвени проценти.
 Пол Мориц е новият ръководител на борда на шефовете на Acronis
Мениджър от Microsoft и VMware застава отпред на борда на шефовете на една от най-големите IT компании у нас

Компаниите за киберсигурност се възползваха от взрива в търсенето, защото напрежението сред Русия и Запада поради нахлуването в Украйна подхрани страховете от кибер офанзиви в страните от НАТО.

Основана в Сингапур през 2003 година и записана в Швейцария пет години по-късно има повече от 2000 чиновници и офиси в 34 местоположения. Компанията навлезе в България през 2018 година Тогава тя закупи българската T-Soft, която се трансформира в гръбнак на европейското развиване на компанията. Най-големият офис на Аcronis е в София, като в него работят 1000 чиновници.
 Acronis отвори офис в Израел и влага $80 милиона в страната
ИТ водачът Acronis, който оперира у нас, отвори офис в Израел и влага $80 милиона в страната

Там ще бъдат наети над 100 специалисти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР