Acronis Foundation, организация с нестопанска цел, създадена от Acronis, изгражда

...
Acronis Foundation, организация с нестопанска цел, създадена от Acronis, изгражда
Коментари Харесай

Acronis Foundation изгражда училище за 500 деца в Камбоджа


 Acronis Foundation построява учебно заведение за 500 деца в Камбоджа То ще даде тласък на младежите да приключват междинното си обучение Acronis Foundation, организация с нестопанска цел, основана от Acronis, построява ново учебно заведение за 500 момчета и девойки в отдалеченото село Прей Чанга, Камбоджа. То е издигнато в партньорство с Швейцарската организация за развиване Child`s Dream. Новото учебно заведение ще подчертава върху смисъла на образованието за цялата общественост и ще даде тласък на младежите да завършат междинното си обучение.

Acronis Foundation, организация с нестопанска цел, основана от Acronis, построява ново учебно заведение за 500 момчета и девойки в отдалеченото село Прей Чанга, Камбоджа. То е издигнато в партньорство с Швейцарската организация за развиване Child`s Dream. Новото учебно заведение ще подчертава върху смисъла на образованието за цялата общественост и ще даде тласък на младежите да завършат междинното си обучение.

" Това е третото учебно заведение, което Acronis Foundation откри тази година, а още две се строят. Това е нашият принос към обществото. Изграждаме учебни заведения в отдалечени региони и насърчаваме децата да учат. Децата получават достъп до света на знанието посредством интернет и компютърно съоръжение, което предоставяме. Образованието оказва помощ на общностите да преодолеят цикъла на бедността, да станат по-ефективни и да се самоопределят ", отбелязва Джон Зани, президент нa Acronis Foundation.

Село Прей Чанга се намира в провинция Бантеай Меанчей, северна Камбоджа, граничеща с Тайланд. То има население от 3 255 поданици и е дом на 790 фамилии. Училището обезпечава нужното обучение за още три околни села, обхващащи равнища от детската градина до началните 1 до 6 клас. Новите пет изцяло обзаведени класни стаи и уреди ще усилят броя на записванията, като обезпечат безвредна и мотивираща среда за образование на момчета и девойки на възраст сред 5 и 12 години.

Като втори стадий към програмата, Acronis Foundation ще достави съоръжение, захранвано със слънчева сила, което да дава компютърно образование на децата и локалните жиели, давайки им съществени познания в областта на цифровата просветеност.

" Училищният план в Прей Чанга служи като превъзходен образец за метода, по който фирмите биха могли и би трябвало да способстват за развиването на по-младите генерации по света, да ги вдъхновят да учат, да изследват и да се стремят към по-високо равнище в живота. Това в действителност е прекарване, изменящо живота на всички деца в селото ", разяснява Даниел Зигфрид, съосновател и началник на планове, Child`s Dream Association.

Acronis Foundation е построила учебни заведения в Мианмар, Танзания, Камбоджа, а още три са в развой на създаване в Гватемала, Сенегал и Перу. Фондацията търси сътрудници и донори, които да поддържат по-нататъшни планове по целия свят.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР