АБВ ще настоява за завишаване на контрола върху закупуването на

...
АБВ ще настоява за завишаване на контрола върху закупуването на
Коментари Харесай

АБВ ще пита КАТ колко глоби на чужденци без винетки са наложени

АБВ ще упорства за завишаване на контрола върху закупуването на винетни стикери от чужденци, употребяващи пътната мрежа на страната. 

Това стана ясно след съвещание на Изпълнителното бюро на партията, съгласно чието управление съществуват съществени учредения да се смята, че доста от чужденците, които минават директно през България, изключително с леки коли, не извършват разпореждането на закона да имат годна винетка. 

Във връзка с горепосоченото от Алтернатива за българско възобновление ще се базират на Закона за достъп до информация и ще изискат от Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие помесечни данни за интервал от няколко години обратно за броя на закупените винетни стикери, както за леки, по този начин и за транспортни коли.

От АБВ упорстват още КАТ да вземе незабавни ограничения за справяне с казуса. Партията ще изиска и информация от вътрешното ведомство за интервал от няколко години обратно за броя и типа на наложените санкции и наказания на задгранични жители, управлявали МПС на територията на България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР