Абсурдни цени на билетите възмутиха фенове на рок легендата Брус

...
Коментари Харесай

„Умна“ система поиска $5000 за билет от турнето на Спрингстийн


Абсурдни цени на билетите възмутиха почитатели на рок легендата Брус Спрингстийн
(снимка: CC0 Public Domain)

Същинска стихия се развихри в публичното пространство, откакто почитатели на фамозния реализатор Брус Спрингстийн оповестиха, че някои от билетите за неговите идни концерти в Съединени американски щати се продават по 5000 $. Оказа се, че повода за неуместната цена е в „ интелигентна “ система за динамично ценообразуване съгласно търсенето.

Отскоро операторът, който провежда продажбата на билетите за концертите, е въвел „ динамично ценообразуване “, коeто задействал за първите концерти от турнето на Брус Спрингстийн. Фирмата на име Ticketmaster се видя принудена да даде пояснение за случилото се, само че това не успокои почитателите.

Компанията е пуснала така наречен „ платинени “ билети посредством системата за динамично ценообразуване. Те са представлявали единствено 11,2% от общия брой продадени билети, уточни компанията.
още по темата
Не са били закупени билети по 5000 $, посочи компанията, само че въпреки всичко тя е осъществила продажби на четирицифрена цена. С сходна стойност са 1,3% от всички купени билети за концертите на Спрингстийн, споделят от компанията. Останалите 88,2% от билетите, продадени на закрепени цени, са варирали от $59,50 до $399. Средната цена на билетите е била $262.

Въпреки опитите на Ticketmaster да успокои аудиторията, почитателите са гневни и нервни след 5-дневното ѝ безмълвие по въпроса и на фона на обстоятелството, че занапред следва да бъдат пуснати в продажба билетите за концертите на изпълнителя в идващите градове от турнето му.

Случаят хвърли леке и върху имиджа на самия Брус Спирнгстийн. Мнозина чакаха от него да каже нещо по въпроса. Самият Спрингстийн обаче не разгласява никакви изказвания по отношение на абсурда. Появата на цена от 5000 $ се акцентира от някои като доказателство, че изпълнителят в действителност не е „ човек от народа “.

Ticketmaster твърди, че към този момент ще резервира своята „ платинена “ стратегия, която се оказа толкоз скандална тази седмица. Пазарните наблюдаващи пък чакат компанията да се откаже от метода след зародилия скандал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР