Абсолютен температурен рекорд е бил измерен в най-северното обитавано място

...
Абсолютен температурен рекорд е бил измерен в най-северното обитавано място
Коментари Харесай

Измериха абсолютен температурен рекорд в най-северното обитавано място на Земята

Абсолютен температурен връх е бил измерен в най-северното населявано място на Земята, Алърт в Канада, като термометрите са отчели 21 градуса по Целзий, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на канадската метеорологична работа.

Алърт се намира на по-малко от 900 километра от Северния полюс. "Това е много неизмеримо като статистика, това е един образец измежду стотиците и стотици други върхове, сложени от световното стопляне ", акцентира пред Агенция Франс Прес Армел Кастелан, метеоролог в канадското министерство на околната среда. Кастелан заяви още, че въпросните 21 градуса са били измерени в неделя, а през вчерашния ден са измерени 20 градуса. "Това е безспорен връх, в никакъв случай не сме виждали сходно нещо ", сподели той. Кастелан изясни следената тези дни гореща вълна с фронт на високо налягане, който се резервира над Гренландия и способства за идването на ветрове от юг към Северния ледовит океан.

Метеорологичната станция в Алърт е основана през 1950 година Средната температура там през юли е 3,4 градуса. Досегашният температурен връх в Алърт, 20 градуса, датираше от 8 юли 1956 година От 2012 година в станцията, ситуирана на брега на Северния ледовит океан, на няколко пъти са били измерени сред 19 и 20 градуса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР