ABS3 или антиблокиращата система от трето поколение е една разработка

...
ABS3 или антиблокиращата система от трето поколение е една разработка
Коментари Харесай

ABS от трето поколение

ABS3 или антиблокиращата система от трето потомство е една разработка на Continental, която разрешава на автомобила да остане управляем даже при внезапно натискане на спирачките. Оптималното спирачно показване при новаторската система е обезпечено при доста по-сложни пътни условия.

Когато спирачките се задействат при пътни настилки с разнообразни коефициенти на търкане, да вземем за пример и когато лентата в дясно е покрита с листа, сняг или трошляк, до момента в който междинната лента е с доста по-добро сцепление, ABS3 употребява изцяло разнообразни равнища на спирачна мощ към колелата вляво или вдясно, с цел да обезпечи оптимално понижаване на скоростта, без да компрометира стабилността на автомобила.

В допълнение към контрола върху управляемостта по време на сериозни обстановки, ABS би трябвало да обезпечи оптимално потребление на спирачния капацитет на гумата. ABS3 взима поради, че сцеплението сред гумата и пътната настилка е повлияно от голям брой фактори, някои от които, като коефициент на сцепление на настилката, температура, тежест на автомобила и скорост, се трансформират непрестанно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР