Абортите са легализирано убийство и няма как църквата да ги

...
Абортите са легализирано убийство и няма как църквата да ги
Коментари Харесай

Богослов: Дори изнасилена, би било грях жената да направи аборт

Абортите са легализирано ликвидиране и няма по какъв начин църквата да ги толерира под каквато и да е форма. Дори в случай че една жена бъде изнасилена, би било грях от нейна страна да направи аборт, тъй като по този метод тя протяга ръка на заченат живот, който въпреки заченат и с грях, си остава чист, остава Божи подарък. Такова мнение изрече богословът Десислава Панайотова в утринния блок на Българска национална телевизия.

,,Разбира се, дамата постоянно има право да прояви свободната си воля и да реши дали желае да резервира детето си или не. Смятам, че в случай че всяка една жена получи поддръжката на фамилията си, на обществото, на църквата, на работодалети си даже, тогава тя намира сили и ще може да роди това дете'', уточни още Панайотова.

По отношение на тематиката с възпитанието посредством плесници богословът съобщи, че единственото, което е направила Българската православна черква, е да отбрани престижа на родителите.

,,Църквата не толерира експанзията, а шамарите започнаха да прелитат в пространството с помощта на медиите. Единственото, което стори българската черква, беше да отбрани престижа на родителите, които не трябва да бъдат демонизирани'', разясни тя.

По въпроса с аборите се включи и нейният събеседник в студиото - сексологът доцент доктор Румен Бостанджиев.

,,За да се избегне абортът, първо би трябвало да се избегне зачеването. Ето за какво би било добре децата да бъдат полово образовани и да знаят ролята на контрацептивите. В последна сметка всяко дете би трябвало да бъде родено мечтано. Така че дано всеки човек самичък да реши за себе си по кое време и дали желае да бъде родител'', уточни специалистът и добави, че е смутен от анахронизма на българската черква във връзка с половото образование.

,,Ако желаеме децата да построяват постоянен и здрав темперамент, те би трябвало да бъдат готови и недоумявам за какво БПЦ няма никаква интензивност по въпроса със половото обучение. Да решаваме тези проблеми като пазиме шамарите и да отхвърляме абортите е просто анахронизъм'', разясни доктор Бостанджиев и съобщи, че в актуалното общество боят от дълго време е непризнат като способ на образование.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР