Абонатите на Apple Music ще получат няколко нови функции, заедно

...
Абонатите на Apple Music ще получат няколко нови функции, заедно
Коментари Харесай

Apple Music получава 6 нови функции – ето какви

Абонатите на Apple Music ще получат няколко нови функционалности, дружно с iOS 17 по-късно тази година, в това число опцията най-сетне да си сътрудничат по плейлисти, да откриват нови данни за изпълнителите, които слушат и други.

Въпреки че някои от тези промени и нови функционалности бяха оповестени по време на WWDC 2023, от този момент Apple разгласява малко повече информация за всички актуализации, които клиентите на Apple Music могат да чакат през идващите месеци.

Ето всичко, което можете да очаквате да бъде добавено към музикалното приложение на Apple по-късно през тази година (най-вероятно през септември):

Съвместни плейлисти

Една от най-очакваните актуализации в Apple Music е тази за взаимни плейлисти, която най-сетне ще даде опция на клиентите да се канят един различен да прибавят и редактират песни в даден плейлист.

Тази функционалност е нещо, което мнозина търпеливо чакаха, изключително като се има поради, че конкурентните услуги за стрийминг на музика я оферират от известно време. Конкурентният музикален стриймър Spotify даже предлага плейлисти Spotify Friends Mix и Spotify Blend, които ви разрешават да създавате взаимно плейлисти с обичаните си реализатори.

Съвместните плейлисти ще имат и някои по-интерактивни функционалности, като да вземем за пример ще дават опция на клиентите да прибавят емоджи реакции към избрани песни.

SharePlay – Apple-ски Bluetooth

Чрез SharePlay няколко души в автомобила ще могат доста по-лесно да поемат контрола върху музикалния състав с iPhone или iPad, посредством варианти за възпроизвеждане, пауза и прескачане.

Интересно е да се види по какъв начин тази нова функционалност ще се опълчи на потреблението на Bluetooth в автомобила, което може да бъде тромаво при превключване сред няколко устройства. Системата на Apple звучи доста по-лесно, стига всеки да има iPhone, несъмнено.

Apple Music Sing получава камера

За тези, които не са осведомени с Apple Music Sing, това е относително нова функционалност, която беше добавена в приложението за стрийминг на музика в края на предходната година. По създание това е режим караоке, който ви разрешава да стриймвате песни с текстове в действително време и съвсем никакви вокали от горната страна, с цел да можете да бъдете звездата на шоуто.

По-късно тази година ще можете и да се видите по какъв начин се поклащате на всичките си обичани песни с помощта на функционалността Continuity Camera, която ви разрешава да употребявате своя iPhone или iPad като камера, като се свържете с Mac или Apple TV 4K посредством Wi-Fi.

Continuity Camera за Apple TV беше една от четирите страхотни функционалности на Apple TV 4K, оповестени на WWDC 2023, защото тя дава опция и за осъществяване на FaceTime диалози на вашия тв приемник.

Song Credits – Данни за песента

Apple разгласи и нова функционалност, наречена Song Credits, която дава опция на клиентите да получат достъп до по-изчерпателни данни за изпълнителите, които са съдействали за обичаните им песни, в това число тяхната роля и инструмента на който са свирили, съгласно Apple.

Въпреки че нямаше предварителна визуализация на това по какъв начин ще се демонстрира и наподобява това ново наличие или какъв брой по-подробно ще бъде то, евентуално ще забележим нещо, може би сходно на това в Spotify с биографиите.

Достъп до всички Apple Music радио излъчвания

Пълният азбучник на радиопредаванията на Apple Music ще бъде разполагаем по-късно тази година, откакто актуализирате до iOS 17. Той ще бъде прибавен в приложението Apple Music, където ще можете да следите радиопредаванията, които автоматизирано ще стартират да се изтеглят на телефона ви, с цел да сте в крайник с новостите.

Нов дизайн на Apple Music и други дребни актуализации

В рамките на актуализацията Apple Music получава и нов дизайн на много от страниците в приложението.

И най-после, можете да очаквате и повече съгласуваност сред приложенията, които постоянно употребявате, с нови функционалности за свързване на абонаменти за излъчени. Също по този начин ще можете да слушате аудио истории от Apple News Plus в Apple Podcasts.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР