Абонаментните видеоуслуги по заявка (SVOD), предоставяни от компании като Netflix

...
Абонаментните видеоуслуги по заявка (SVOD), предоставяни от компании като Netflix
Коментари Харесай

Приходите от OTT услуги ще надхвърлят $120 милиарда през 2022 г.

Абонаментните видеоуслуги по поръчка (SVOD), предоставяни от компании като Netflix и Amazon, ще донесат съвсем двойно повече доходи през 2022 година, демонстрира ново изследване на Juniper Research. Годишните приходи на ОТТ доставчиците ще скочат от $64 милиарда през 2017 година до над $120 милиарда след 5 години. Проучването разкрива още, че през 2022 година над една четвърт от всички семейства в света ще са клиенти на най-малко една видеоуслуга по поръчка (SVOD).



Според анализаторите, разноските на ОТТ фирмите за автентично наличие нарастват доста. Juniper счита, че Netflix ще похарчи над $6 милиарда през 2017 и 2018 година, до момента в който публичната телевизия BBC ще влага в продукция много по-малка сума – към $1,4 милиарда

Доставчиците на SVOD услуги като Netflix се стремят да изместят обичайните снабдители, пробвайки се да дават автентично наличие и да понижат зависимостта си от скъпите каталози с филми. „ Успехът им ще зависи от това дали ще съумеят да продуцират шлагери като „ Stranger Things “, разяснява създателят на отчета Лоурън Фойе. - Потребителите стават все „ по-гъвкави “ във връзка с лоялността си към видеоуслугите, по тази причина ОТТ фирмите елементарно могат да изгубят бързо набраните клиенти за сметка на различен съперник “, добавя той.

Juniper Research показва още, че ОТТ фирмите ще се опитат да се намесят и в битката за правата при спортните събития, като Amazon доста евентуално ще се включи в наддаването за излъчването на Висшата лига в Англия през февруари 2018 година Изследването твърди, че в случай че сходно мощно мечтано от потребителите наличие стане благосъстоятелност и на OTT, и на обичайните снабдители, то феновете ще бъдат „ разпокъсани “ сред множеството абонаменти.

Традиционните ТВ компании към момента имат преимущества при предлагането на локално наличие. Някои районни ОТТ услуги като iFlix имат прочут триумф, само че не могат да обезпечат същото локално покритие като обичайните ТВ оператори.

В същото време даването на мултимедийно наличие през IP ще даде опция на ТВ операторите да насочат феновете към личните им ОТТ услуги, гледани непосредствено през обвързвания тв приемник. Juniper предвижда, че използването на данни през тв приемници ще доближи 800 000 петабайта годишно през 2022 г.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР