Абонаментните планове за мобилни услуги ще поскъпнат с 15,3%Мобилният оператор

...
Абонаментните планове за мобилни услуги ще поскъпнат с 15,3%Мобилният оператор
Коментари Харесай

Yettel вдига цените от месец февруари

Абонаментните проекти за мобилни услуги ще нарастнат с 15,3%

Мобилният оператор " Йетел " подвига цените за мобилните си услуги от февруари месец.

Това стана ясно от известие, публикувано тази заран до клиентите на оператора. Абонаментните проекти за мобилни услуги ще нарастнат с 15,3%.

" Уважаеми клиенти,

Уведомяваме Ви, че „ Yettel България “ ЕАД ще индексира месечните абонаменти на мобилни услуги с публично оповестения от Националния статистически институт (НСИ) средногодишен показател на потребителските цени (ИПЦ) за 2022 година, който е в размер на 15.3%. Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2023 година ", гласи известието на оператора.

Индексацията ще се приложи за частните и бизнес клиенти на " Йетел ", които употребяват мобилни услуги, според признатите изискванията на подписаните контракти. Честа уговорка в документите е едностранно нарастване на цените от оператора до равнищата на инфлацията.

От мобилния оператор обаче прецизират, че повишаване ще има единствено на цените на месечните абонаментни проекти за мобилни услуги.

Припомняме, че " Виваком " към този момент постановиха индексация на цените си. Цените на месечните абонаменти на този оператор са увеличени с до 2 лв. с Данък добавена стойност за всички съществени и спомагателни услуги.

Единствено от " А1 " към момента не са обявили повишаване.

В общите условия на фирмите е включена уговорка, която разрешава на мобилните оператори да индексират цените на услугите съгласно равнището на инфлацията не по-често от един път в границите на една календарна година.

Припомняме, че през март предходната година заради тази причина месечните такси при всички мобилни оператори бяха вдигнати приблизително с 1 лев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР