ABN AMRO World Tennis Tournament, първи кръгСтефанос Циципас – Алехандро

...
ABN AMRO World Tennis Tournament, първи кръгСтефанос Циципас – Алехандро
Коментари Харесай

Циципас се измъкна от сложен първи мач в Ротердам


ABN AMRO World Tennis Tournament, първи кръг
Стефанос Циципас – Алехандро Давидович Фокина 7-5 6-7(1) 6-4


Алехандро Давидович Фокина сложи Стефанос Циципас на същински тест в първия кръг на ATP 500 шампионата в Ротердам. Топ поставения обаче се измъкна в дълъг и оспорван мач, приключил 7-5 6-7(1) 6-4.

Двамата постоянно си предаваха самодейността, а с изключение на психическа и тактическа, борбата бе и физическа – всеки от тях получи по един медицински таймаут, само че макар проблемите им чудесния тенис не завърши до последната минута.

Стефанос завоюва единствено 5 от 18 точки на втори сервис в първия сет и на два пъти изоставаше с пробив, в това число при 4-5, когато съперникът му получи пробив да сервира за спечелването на частта. Въпреки това обаче съумя да се пребори за успеха в нея.

Във втория Циципас сервираше доста по-добре, само че Фокина играеше един от най-силните си мачове и бе като еднакъв с еднакъв с четвъртия в света. Стигна се до тайбрек, а в него испанецът бе безапелационен – 7-1.

В третия сет и двамата се любуваха на най-силната си игра на начален удар до момента в дуела, само че при 3-3 гъркът съумя да издебне своя миг и да осъществя пробив, който се оказа задоволителен, с цел да му обезпечи място в идващия кръг.

Там Циципас ще се изправи против Лойд Харис или Иля Ивашка.

Междувременно Лоренцо Музети завоюва скъпа победа против Микаел Имер. Италианецът също изигра маратонски дуел, преди да се наложи с 6-3 6-7(4) 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР