Abierto Akron Zapopan, финалСлоун Стивънс – Мари Боузкова 7-5, 1-6,

...
Abierto Akron Zapopan, финалСлоун Стивънс – Мари Боузкова 7-5, 1-6,
Коментари Харесай

Слоун Стивънс триумфира в Гуадалахара за първа титла от 2018-а насам


Abierto Akron Zapopan, край
Слоун Стивънс – Мари Боузкова 7-5, 1-6, 6-2


Близо четиригодишната суша без купа за Слоун Стивънс завърши. Американката победи с купата в Гуадалахара след 7-5, 1-6, 6-2 над Мари Боузкова във финала.

За шампионката от US Open 2017 това е седма купа в кариерата, а тя пристигна след тежка борба против №96 в света, траяла 2 часа и 28 минути.

„ Това е началото на сезона, тъй че има още доста тенис да се играе. Вълнувам се да мога да изиграя няколко следващи хубави мача. Надявам се да продължа по този метод “, сподели Стивънс след триумфа.

„ Подготвих се през предходната седмица, посветих се на тренировки и на физическа подготовка, и на всичко. Не реализирах незабавно резултатите, само че в този момент виждам плодовете от труда. Все още желая да се върна там, където бях, това е доста значимо за мен. Мисля, че е допустимо, тъй че се вълнувам. “

Стивънс бе спечелила първите си шест WTA финала, само че от триумфа в Маями през 2018-а бе в серия от три следващи изгубени финала. Последният ѝ въобще мач за трофей бе на Финалите на WTA през 2018-а.

В Гуадалахара тази серия бе спряна и по този метод тя се трансформира в третата американка с купа през годината след Аманда Анисимова и Медисън Кийс.

Мачът стартира отлично за Боузкова, която с лоб уинър съумя да стигне до първия пробив за 3-1. Стивънс върна брейка три гейма по-късно. При 5-5 Боузкова направи двойна неточност при опция за пробив на съперничката си, а американката не пропусна да постави завършек на сета на личен сервис.

Чехкинята реагира превъзходно във втория сет, в който имаше големи продимство – пробиви за 1-0 и 4-1 като в това време не бе застрашена на сервис в нито един миг.

В третия сет двете зачестиха дългите разигравания. Стивънс пое надзор в средата на сета. При 3-1 Боузкова пропусна задатък от 40-0, с цел да се стигне до първия пробив в частта. Форхендът на американката стартира да работи все по-добре и малко по-късно форхенд уинър на мачбол постави завършек на срещата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР