А1 предлага високотехнологична услуга за предотвратяване на две от основните

...
А1 предлага високотехнологична услуга за предотвратяване на две от основните
Коментари Харесай

А1 подпомага борбата с климатичните заплахи за водния сектор - наводненията и засушаванията с решение от Интернета на нещата

А1 предлага високотехнологична услуга за попречване на две от главните климатични закани за водния бранш - наводненията и засушаванията. Тя дава опция за навременна реакция при положение на едни от най-трудно предвидимите проблеми в редица райони на страната и оказва помощ за попречване на повреди и бедствия, свързани с интензивността на преваляванията или дефицит на вода заради засушавания.

Решението е част от и разрешава непрестанен мониторинг на водното ниво в предразположените към наводнения региони. Чрез профилирани камери и датчици информацията се събира и проучва в действително време. Така представителите на общините разполагат с цялостна информация за равнището на водата, разбор на рисковете и степента на заплаха от наводнения, определящ какви са нужните своевременни ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати.

Поради географското си състояние България е уязвима както към повишение на температурите, по този начин и към мощни превалявания. В комбиниране с продължаващите трендове за изменение на климата в международен мащаб, рисковете от наводнения и засушавания могат да имат съществени последствия, в това число загуба на човешки живот или обилни материални вреди, засягащи икономическия напредък и благосъстоянието. Най-често срещаните хидрометеорологични и естествени неподходящи феномени у нас са рискови превалявания и температури, стихии, градушки, наводнения, пожари, свлачища и суши.
 Снимка 515839
Високотехнологичното решение от А1 обгръща цялото многообразие от видове водни канали, водоеми и речни корита в регионите, в които е внедрено. Цялостната система регистрира също и въздействието на интензивността и количеството превалявания от дъжд, сняг или градушка. Клиентите на услугата могат да разчитат и на достъп до статистически данни за избрания регион - дневни и месечни стойности на преваляванията. Използват се потвърдени и одобрени способи за премерване посредством висококачествени, сертифицирани устройства. Получените от тях данни се систематизират и проучват в действително време, а клиентите разполагат с уеб интерфейс за мониторинг, който дава опция за оценка на ситуацията, подаване и конфигуриране на аларми. Така може да бъде понижен доста рискът както посредством предприемането на своевременни ограничения и изтегляне на популацията от обособени региони в града, по този начин и със концентриране на напъните в предпочитаните зони. Услугата от А1 оказва помощ освен за попречване на повреди и бедствия, само че и способства за понижаване на разноските за поддръжка. Тя е създадена в партньорство с водещ международен разработчик, производител и снабдител на инсталация и измервателни системи за всички области за мониторинг, надзор и потребление на водните запаси.
 Снимка 515839
Чрез решението А1 може да помогне за бързи и навременни ограничения в случаи и на заплаха от понижаване на водните ресурси и идни засушавания. С услугата се прави всекидневно следене и разбор, в това число изпращане на аларми до упълномощените лица при прекосяването на авансово заложени гранични равнища на следените параметри.

Цялостното решение от А1 е основано на концепцията на " Интернета на нещата " (IoT). За такива планове А1 залага на софтуерния стандарт Narrowband-IoT (NB-IoT) поради множеството му преимущества - по-добро покритие, по-дълъг живот на батериите (до 5 години), усъвършенстван транспорт на данни и висока сигурност на връзката. Друго преимущество на технологията е, че тя работи в лицензиран честотен диапазон, което на практика обезпечава отбрана на връзката от външни въздействия. Според, организацията, която съставлява ползите на 750 оператори и близо 400 компании от мобилната екосистема, има 155 мобилни IoT мрежи в международен мащаб, 105 от които са построени по софтуерния стандарт Narrowband-IoT, а. Портфолиото на компанията в областта на " Интернета на нещата " включва разнородни решения за мониторинг на водата, надзор на качеството на въздуха, ръководство на боклуци, интелигентно осветяване и мъдро паркиране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР