а в Асеновград ще има нов дом. Припомняме, че гражданското

...
а в Асеновград ще има нов дом. Припомняме, че гражданското
Коментари Харесай

Файтонът на Капитана в Асеновград ще си има нов дом

а в Асеновград ще има нов дом. Припомняме, че гражданското съдружие „ Станимашка фотографчийница “ провежда дарителска акция за събиране на средства, с които старинното возило да бъде изплатено от наследниците на притежателя му. След като парите бяха обезпечени от благодетели в Асеновград, файтонът е изплатен и ще бъде съхранен.
Идеята на сдружението и общината е той да бъде експониран и наличен за разглеждане, както от асеновградчани, по този начин и от гостите на града. Файтонът ще бъде дарен от " Станимашка фотографчийница " на общинската администрация, която се ангажира да откри уместно място за слагането му. Историческата полезност ще бъде експониран в двора на Старинно учебно заведение „ Свети Георги “ в Асеновград. За задачата ще бъде изработен заслон, който да го защищава от неподходящи атмосферни условия.
 Спасиха последния файтон в Асеновград Спасиха последния файтон в Асеновград
Асеновградчани избавиха Файтона на Капитана. Сумата, нужна за откупуването му от наследниците на Костадин Михайлов - Капитана, към този момент...
В момента файтонът е в чудесно положение. До последно е бил в употреба , а малко преди Костадин Михайлов - Капитана да почине, го е освежил. „ Надяваме се откакто файтонът бъде експониран, в Асеновград да се провеждат доста и най-различни събития, свързани с него ", споделят от сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР