А Швейцария се отказва да доставя боеприпаси за ГепардитеПоявиха се

...
А Швейцария се отказва да доставя боеприпаси за ГепардитеПоявиха се
Коментари Харесай

Der Spiegel: Германските гаубици в Украйна не издържаха

А Швейцария се отхвърля да доставя муниции за " Гепардите "

Появиха се първите проблеми с немските артилерийски установки в Украйна. В изискванията на напрегнатите артилерийски дуели гаубиците не устоят на натоварванията, а бронираните системи за Противовъздушна отбрана бързо изразходват всичките си заряди, написа Der Spiegel.

Месец след доставката на известните немски артилерийски системи Panzerhaubitze 2000 (PzH2000) в Украйна, някои от самоходните гаубици демонстрират признаци на доста изхабяване след интензивните боеве и към този момент се нуждаят от ремонт.

Министерството на защитата на Германия беше осведомено от Киев, че някои от доставените на 7 юни оръдия вид PzH2000 са с понижена акуратност. Украинската страна вижда в това положение признаци на изхабяване и нужда от ремонт.

„ Бундесверът изхожда от обстоятелството, че тези проблеми са свързани с режима на висока скорост на пукотевица, на който украинските военни са сложили тези оръдия. Те направиха това в изискванията на борба с съветските войски. Има съмнение, че зареждащият механизъм на PzH2000 е бил подложен на високо напрежение. Междувременно в инструкциите за приложимост на PzH 2000 като граница на допустимото натоварване са посочени 100 изстрела дневно. Украинците, въпреки това, изстреляха доста повече заряди против руснаците, ” - разяснява Der Spiegel.

От Бундесвера обявиха, че моментите на изхабяване са напълно естествени, защото украинците използваха доста интензивно артилерийските системи и дадоха обещание да изпратят нови аварийни елементи за гаубиците.

В допълнение към седемте Panzerhaubitze 2000, доставени преди този момент на Украйна от немското държавно управление, скоро би трябвало да дойдат още три. Преди това украински военнослужещи бяха подготвени на място, в Германия, с цел да употребяват вярно системата.

„ Проблемите с Panzerhaubitze 2000 обаче не са единствената причина, заради която немското държавно управление и представителите на нашата отбранителна промишленост започнаха договаряния за построяването на ремонтен център в Полша. Там ще могат да се правят по-бързо ремонтни действия с развалени немски машини, идващи от украинска територия. Другите свободни народи също биха могли да вземат участие в този план. Освен това самата концепция за построяването на подобен център е потребна и поучителна: тя демонстрира, че Берлин се готви за дълга война в Украйна. “ - написа изданието.

Проблеми бяха открити и с превозването на муниции за противовъздушния брониран комплекс Gepard, пет образеца от които неотдавна бяха доставени в Украйна. По време на изпитателни стрелби в Германия се оказа, че това сходство на танк, стрелящ по самолети, " не разпознава " боеприпасите от норвежкия производител. Трябваше да се пусне обособена партида особено усъвършенствани муниции.

Досега Германия е изпратила на Украйна единствено 60 000 „ изстрела “ за скорострелните оръдия на Gepard. Това оръжие към този момент не се употребява от Бундесвера. Не се оказа допустимо да се закупят муниции в други страни, където Gepard към момента се употребява. Няма и вяра да ги вземете от производителя. Окончателното сглобяване на боеприпасите за Gepard се прави в Швейцария. Правителството на Швейцария обаче изрично отхвърля да взе участие по какъвто и да е метод в доставката на оръжия за Украйна, заключава Der Spiegel.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР