А-отборът така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността.“

...
А-отборът така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността.“
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: А-отборът така и не научи нищо за държавността

" А-отборът " по този начин и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността. “ - председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова във Facebook, като прецизира, че в тази ситуация „ А “ би трябвало да се чете като „ дилетанти “.

„ Нямат визия какво съставлява разделянето на управляващите в България и какво е мястото на президентската институция в реализирането на обществената власт.
Политическа партия имат фундаментално недоумение за метода, по който действа демокрацията в парламентарната република и каква е конституционната уредба. “ – написа тя във връзка на неявяването на „ Продължаваме промяната “ на днешните съвещания при президента.

" Няма да съумеят през днешния ден " е несъответстващо " опрощение " за безучастие в конституционна процедура, планувана в главния закон, а нейното нарушаване е рецидив.
Процедурата по съвещания, връчване и осъществяване на проучвателни мандати, гласоподаване на кабинет в Народното събрание е незаобиколима по своето място синергия сред две от трите управляващи и президентската институция, която извършва ролята на балансираща, неутрална власт.
Не можеш просто да не се явиш, да си намериш опрощение, да не изпратиш представители за диалог. “ – заключава тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР