а официална церемония обявиха победителите в десетото юбилейно издание на

...
а официална церемония обявиха победителите в десетото юбилейно издание на
Коментари Харесай

Силистра е на второ място в Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“

а публична гала оповестиха спечелилите в десетото юбилейно издание на Националната годишна премия „Бисерче вълшебно“, проведена от фондация „Детски книги“. От 6841 читатели с мнение дефинираха на положителните книги в петте категории.
От 23 февруари до 11 май децата имаха опция да четат и да изберат 1 художествена и 1 нехудожествена книга, които да поддържат.
С наслада ви споделяме, че Силистра е на второ място с 812 гласа след София 1799 гласа, следвани от Попово – 737 гласа, Панагюрище-295 гласа и с. Труд, Пловдивско –
290 гласа.
В категория „Откриватели“ (5-7 г.), „Прегръдката“ (изд. „Хермес“) на Оуен Маклафлин и Поли Дънбар завоюва с 234 гласа. В втората възрастова група „Изследователи“ (8-10 г.) преди всичко се класира „Дугулите и вълшебното листо“ на Тони Теллалов, Никола Райков и Мая Бочева с 618 детски гласа. Изборът на децата в категория „Мечтатели“ (11-13 г.) отреди първо място на графичния разказ „Кеплер 62. Книга първа: Поканата“ на Бьорн Суртлан, Тимо Парвела, Паси Питкянен и в превод на Росица Цветанова (изд. „Жанет 45“), която събра 159 гласа. А в категорията „Нещотърсачи“ (5-16 г.) децата безапелационно избират за най-любима нехудожествена книга „Всичко за приятелството“ (651 гласа, изд. „Клевър бук“).
От името на библиотеката благодарим на всички деца, които дадоха своя глас за най-хубава детска книга в Националната премия „Бисерче вълшебно“ и на всички учители-вдъхновители в поощряване на четенето!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР