а четвърти път младият Георги се сблъсква с коварния рак.

...
а четвърти път младият Георги се сблъсква с коварния рак.
Коментари Харесай

Да подадем ръка на Георги в борбата за живот

а четвърти път младият Георги се сблъсква с подлия рак. За четвърти път той влиза в болница с заплаха за живота... а е единствено на 20 години.

Кошмарът стартира, когато през 2004 година му слагат диагнозата остра лимфобластна левкемия. Тогава Георги е едвам на 4 годинки, оздравял е сполучливо и никой не подозира, че битката му за живот занапред стартира.

През 2010 година му е сложена диагноза - изолиран тестикуларен рецидив. Момчето още веднъж се преборва и е изписан в ремисия, само че ракът се завръща с цялостна мощ през 2016 година с диагнозата второстепенен малигном (неходжкинов лимфом). Следват две години на химиотерапия.

През август 2020 година всичко стартира със зачервено гърло и отичане на челюстта, което в началото отдават на проблематични мъдреци. За страдание във ВМИ се удостоверява, че ракът се е завърнал и е по-силен от всеки път. Препаратите във ВМИ са неефективни, тъй като Георги е развил устойчивост към тях и няма да доведат до ремисия. По думи на лекарите, положението му ще се утежни от 2 седмици до месец.

Близките му работят стремително, свързват се с болница Medical Park в Истанбул, Турция. Оттам е получена оферта за проучване и трансплантация на костен мозък на стойност от 110,000 евро. В болничното заведение може да се постъпи единствено в случай че парите бъдат събрани до първия ден на постъпването!

Сумата е голяма за всяко едно семейство, само че в тази ситуация е още по-недостижима, тъй като, когато Георги е напълно дребен, татко му ги изоставя и с майка му се борят сами през всички тези години.

Но те не губят кураж и имат вяра, че вяра има. Вярват мощно, че има доста положителни хора, които ще отворят сърцата си и ще ги поддържат. Това незабавно води до идната крачка - основаване на акция за набиране на средствата в HelpKarma -

Времето на Георги изтича! Смелото момче се бори със зъби и нокти, само че измъченото семейство има незабавна потребност от помощ. Помогнете на Георги да се пребори с рака един път вечно и да избави живота си.

Дарете бързо и несъмнено в този момент в неговата HelpKarma акция:.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР