снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов

...
снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов
Коментари Харесай

Космическият интернет на Илон Мъск ще заработи още от септември

снимка: Starlink

Целта на плана Starlink е да обезпечи високоскоростен широколентов достъп до интернет на жителите на региони на планетата, където той е обезсърчителен, безценен или липсва въобще.

Сателитната мрежа Starlink, която е благосъстоятелност на SpaceX, е подготвена да обезпечи световно интернет покритие през септември тази година.

От компанията на Илон Мъск обаче прецизират, че за това ще е належащо и утвърждението на регулаторите в обособените страни, добавя profit.bg.

Президентът на SpaceX Гуин Шотуел разяснява пред Ройтерс, че компанията към този момент има към 1800 работещи спътника и когато всички те доближат своята оптимална орбита, ще могат да обезпечават интернет достъп на всички места по света.

Starlink възнамерява да пусне в орбита общо 12 000 спътника, чиято обща стойност ще е към 10 милиарда $. В момента компанията предлага бета версия на своите услуги в 11 страни по света.

 

През май създателят на SpaceX Илон Мъск съобщи, че мрежата от спътници към този момент е получила над половин милион предварителни поръчки за доставка на интернет услуги. Той беше безапелационен, че не чака да има механически проблеми при посрещането на търсенето.

В Съединени американски щати Федералната комисия по връзките утвърди проектите на Starlink да изстреля спътници на ниска орбита към Земята. Тяхната цел е да обезпечат широколентов интернет достъп в районите, които за момента не разполагат с подобен. 

Starlink не е единствената компания, която работи в тази посока. Amazon създава личната си сателитна мрежа Kuiper, сходни планове имат английската OneWeb и американската Raytheon, която работи по своята сателитна мрежа Blue Canyon Technologies.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР