САЩ в четвъртък изпращат 3 милиона дози от еднодозовата ваксина

...
САЩ в четвъртък изпращат 3 милиона дози от еднодозовата ваксина
Коментари Харесай

САЩ пращат 3 млн. COVID ваксини на Бразилия

САЩ в четвъртък изпращат 3 милиона дози от еднодозовата ваксина против COVID-19 на " Джонсън и Джонсън " (J&J)на Бразилия - съобщи " Ройтерс ". Пратката е част от обещаните от Вашингтон 80 милиона дози ваксини подаяние.

Ваксината на J&J се смята за изключително ефикасна имунизация в отдалечени региони, защото не изисква втора доза . Бразилия към този момент е дала регулаторно утвърждение на имунизацията J&J.

Производството на имунизациите J&J в завода на Emergent BioSolutions Inc (EBS.N) в Балтимор беше спряно през април от FDA след индустриална неточност, довела до заличаване на милиони дози. Официалният представител на Белия дом акцентира, че дозите, изпращани до Бразилия, са безвредни и подчерт а, че те идват без никакви връзки за държавното управление на президента Жаир Болсонаро.

Бразилия е записала над 17,9 милиона случая от началото на пандемията , Вирусът продължава да се популяризира, а президентът Жаир Болсонару отхвърля да поддържа ограничения като обществено разграничаване. Здравният институт Fiocruz споделя, че обстановката е " сериозна ". Само 15% от пълнолетните са изцяло имунизирани. Конгресът проверява по какъв начин държавното управление се оправя с пандемията.
 Бразилия с над 44 000 Коронавирус инфектирани
Бразилия с над 44 000 Коронавирус инфектирани

Страната към този момент надвиши 500 000 жертви

Болсонаро е подложен на критика за неприлагане на съгласуван народен отговор и за скептицизма си към имунизациите, заключванията и условията за носене на маски. Президентът съобщи, че въздействието на блокировките върху стопанската система ще бъде по-лошо от вируса и упорства, че е направил всичко допустимо, с цел да закупи ваксини от няколко страни.

Опозицията упреква президента, че забавя поръчките за ваксини по политически аргументи , защото той поредно омаловажава тежестта на пандемията.

В събота хиляди хора стачкуваха в цялата страна против държавното управление на Болсонару и настояха за ускорение на програмата за имунизация. Много градове се борят с непълен брой дози.
 Бразилия мина 500 000 смъртни случая от ковид, обстановката е сериозна
Бразилия мина 500 000 смъртни случая от ковид, обстановката е сериозна

Положението може да се утежни на фона на мудна имунизация и началото на зимата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР