кадър: БНТКристиано Роналдо вкара два гола за мореплавателите и записа нови

...
кадър: БНТКристиано Роналдо вкара два гола за мореплавателите и записа нови
Коментари Харесай

Франция, Германия и Португалия продължават напред на европейското

кадър: Българска национална телевизия

Кристиано Роналдо вкара два гола за " мореплавателите " и записа нови върхове. Той се изравни с Али Даеи (Иран) по брой попадения в националния отбор - 109.

Футболистите на Португалия и Франция приключиха наедно 2:2 в финален мач от шеста група на европейското състезание. На " Пушкаш Арена " в унгарската столица Будапеща първата по-сериозна обстановка се откри пред международния първенец. Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се откъсна от отбраната, само че бе спрян от чудесната демонстрация на Руй Патрисио. „ Мореплавателите “ играеха по-активно и изолираха противника, което докара и до разкриване на резултата в 31-та минута. Данило Перейра бе фаулиран в наказателното поле от Юго Лорис, който закъсня с опита си да избие топката и откри неприятно в лицето полузащитника на португалците. Претенциите на „ петлите “ не трансформираха решението на основния арбитър Антонио Матеу Лаос от Испания.

Зад топката застана Кристиано Роналдо, който вкара четвъртия си гол на Евро 2020. Нападателят на Ювентус усъвършенства върха на Мирослав Клозе от 19 попадения на европейски и международни шампионати - Роналдо има към този момент 20, като това бе 108-ият му гол с националната фланелка, с което се приближи на един от рекордьори за всички времена Али Даеи от Иран със 109. В края на полувремето Лаос уточни бялата точка и в интерес на французите за противоречиво нарушаване на Нелсон Семедо против Мбапе. С отговорността се нагърби Карим Бензема, който също не остави шансове на вратаря за първия си гол в шампионата.

След почивката „ петлите “ стартираха по желан метод. Бензема се измъкна от засадата и с обмислен шут преодоля Патрисио за повторно. Ситуацията бе прегледана от системата за видеоповторение (ВАР), само че повторението сподели, че нападателят на Реал (Мадрид) е бил на една линия с Рубен Диаш. Португалците не се отхвърлиха и изравниха след час игра след нова дузпа, този път отсъдена за игра с ръка на Жул Кунде. Зад топката още веднъж застана Роналдо, а резултатът бе същият като през първата част – мощно и тъкмо осъществяване за звездата на европейския първенец. Така, той изравни Али Даеи по най-вече голове за един народен тим след 109-то си попадение.

До края Франция имаше страхотна опция на два пъти да стигне до успеха - изстрел на Пол Погба бе отразен по ослепителен метод от Патрисио в гредата, а при добавката Антоан Гризман също бе спрян от вратаря на Уулвърхемптън. До края не паднаха нови попадения и по този начин двата отбора прогресираха към осминафиналите. „ Петлите “ приключиха преди всичко с пет точки и ще играят с Швейцария, а „ мореплавателите “ останаха на трето място с четири пункта и ще се изправят в конфликт от тежка категория с Белгия.

Втората позиция остана за Германия, който приключи наедно 2:2 с Унгария. На " Алианц Арена " в Мюнхен „ маджарите “ играха мощно и бяха покрай сензацията, само че в последна сметка останаха с празни ръце. Адам Шалай вкара с глава в 11-та минута, а всичко най-любопитно остана за след почивката. Бундестимът изравни посредством Кай Хаверц, само че незабавно по-късно, унгарците извършиха център и се възползваха от групова неточност в защитата на Маншафта, с цел да поведат още веднъж посредством Андраш Шефер. Шест минути преди края обаче резервата Леон Горецка откри задачата и изхвърли Унгария от Евро 2020. Германия ще играе в един от най-интригуващите осминафинали на шампионата против Англия на „ Уембли “.

 

Всички 1/8-финални двойки на Евро 2020:

Уелс - Дания 26 юни, 19:00 часа, „ Йохан Кройф Арена “, Амстердам

Италия - Австрия 26 юни, 22:00 часа, „ Уембли “, Лондон

Нидерландия - Чехия 27 юни, 19:00 часа, „ Пушкаш Арена “, Будапеща

Белгия - Португалия 27 юни, 22:00 часа, „ Ла Картуха “, Севиля

Хърватия - Испания 28 юни, 19:00 часа, „ Паркен “, Копенхаген

Франция - Швейцария 28 юни, 22:00 часа, „ Арена Национала “, Букурещ

Англия - Германия 29 юни, 19:00 часа „ Уембли “, Лондон

Швеция - Украйна, 29 юни, 22:00 часа „ Хемпдън Парк “, Глазгоу.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР