Възрастният пингвин Енрике от вида Eudyptes chrysocome, който живее в

...
Възрастният пингвин Енрике от вида Eudyptes chrysocome, който живее в
Коментари Харесай

Пингвин на 30 г. получи специални обувки и вече може да плув...

Възрастният пингвин Енрике от типа Eudyptes chrysocome, който живее в зоопарка в Сейнт Луис, Съединени американски щати, получи специфични ботушки. Те били обезпечени от загрижените чиновници на зоологическата градина за облекчение на артрита му, написа уеб сайтът на сп. " Пийпъл ".

Поради напредналата си възраст от 30 година Енрике е развил артрит и мазоли на крачетата и ходенето и плуването му предизвикват болежка и неудобства. Само за съпоставяне, в дивата природа пингвините живеят към 10 години.

Първоначално ветеринарите са се пробвали да облекчат страданията на възрастния пингвин със специфичен мас. Мазилото обаче е трябвало да се ползва всякога след къпане и в последна сметка не е дало резултат.

Търсейки метод да оказват помощ на Енрике, експертите са били осенени от брилянтна концепция.

Ветеринарният доктор Джими Джонсън се сеща, че в друга зоологическа градина е виждал лебеди, които поради проблеми с крайниците носят специфични обувки. Джонсън предлага концепцията за Енрике да бъдат направени ортопедични ботушки.
Обувките на пингвина са направени в черно и алено, наподобяват като същинските му крачета и се прикрепват към тях с мека каишка. Всяка заран чиновниците на зоопарка обуват ботушките на Енрике и ги събуват вечер преди сън.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР