фото: Gage Skidmore, УикипедияКомпютърният магнат основава едноименната компания за антивирусен софтуер

...
фото: Gage Skidmore, УикипедияКомпютърният магнат основава едноименната компания за антивирусен софтуер
Коментари Харесай

Откриха обесен в килията му програмистът и бизнесмен Джон Макафи

фото: Gage Skidmore, Уикипедия

Компютърният магнат основава едноименната компания за антивирусен програмен продукт през 80-те, само че се отдръпва от нея през 90-те.

 

Американският и английски програмист и бизнесмен Джон Макафи е бил открит мъртъв в испанския затвор, в който се намираше от 8 месеца. Това заяви в сряда вестник El Pais. Той е открит обесен в сряда в килията му в пандиза в Барселона. Органите на реда в Каталуния са почнали следствие на случая, но към този момент всичко сочи, че 75-годишният Макафи се е самоубил, предава news.bg.

Припомняме, че 75-годишният Макафи бе задържан предходната година в Испания и предстоеше да бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Бяха повдигнати обвинения за укриване на налози и подправена реклама на криптовалути. Умишлено не е представял данъчни заявления от 2014г. до 2018 година Ако бе приет за отговорен, Макафи можеше да получи години отнемане от независимост.

Името му закупи популярност в целия свят през 2012 година, когато беше потърсен от органите на реда след убийството на съседа си в Белиз. След като избяга от управляващите, той се завърна в Съединени американски щати и се кандидатира за президент на изборите през 2016 г. Тази година Макафи се кандидатира още веднъж, само че завърши акцията си през март.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР