Оправдаха бившия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев по всички

...
Оправдаха бившия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев по всички
Коментари Харесай

Оправдаха Бенчо Бенчев по всички обвинения 

Оправдаха някогашния общински консултант от Бургас Бенчо Бенчев по всички обвинявания. Това стана ясно от решението на Бургаския областен съд.

Първоначално Бургаската районна прокуратура изиска две години условно с три години изпитателен период. Според обвиняването, през август 2018 година, на територията на Гърция и Турция Бенчо Бенчев е спомогнал на Димитър Желязков – Очите да избегне наказателно гонене. Осигурил е превоз за напредването му сред двете страни и му е запазил стая в хотел. 

По време на съвещанието бяха показани и оръжията и боеприпасите, за които прокуратурата твърди, че са погрешно съхранявани в спалнята в дома му – три револвера Макаров, автомат Калашников, пълнители и патрони. Разпитан беше и очевидецът Шабан Шабан, който удостовери, че той, дружно с Бенчо Бенчев и други хора са били в компанията на Митьо Очите в ресторант в Истанбул.

Защитата на обвинения пледира, че той е невиновен и би трябвало да паднат обвиняванията против него, заради липса на безпорни доказателства. Според юриста на Бенчо Бенчев, при срещата в Гърция с Митьо Очите той не е знаел, че последният е разгласен за общодържавно търсене. 

Освен това преминавайки границата сред Гърция и Турция са минали гладко през граничния надзор.

 По всички обвинявания Бургаският областен съд се произнесе невиновен. А платената гаранция в размер на 50 хиляди лв. ще му бъде върната.

На излизане от съда Бенчо Бенчев показа:  " Очаквах да има правилно решение съдът и го получих. Аз знаех, че не съм направил нищо отвън закона ".

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана в седем дневен период пред Бургаския областен съд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР