Британската кралица Елизабет Втора за първи път от март 2020

...
Британската кралица Елизабет Втора за първи път от март 2020
Коментари Харесай

Борис Джонсън с първа присъствена аудиенция при кралицата

Британската кралица Елизабет Втора за първи път от март 2020 година организира седмичната си визита с премиера Борис Джонсън присъствено, съобщи Франс прес.

В последните 16 месеца те " правеха това упражнение " по телефона, само че откакто и двамата получиха по две дози от имунизациите против ковид, това им разреши да се срещнат персонално в Бъкингамския замък. Двамата към този момент се видяха и на срещата на върха на Г-7 в Корнуол, добавя Българска телеграфна агенция.

Кралицата прекара огромна част от локдауните поради пандемията в замъка Уиндзор. Само за малко тя беше и в резиденцията си в Балморал в Шотландия.

Според английски медии Елизабет Втора има желание да прекарва множеството време занапред нататък в Уиндзорския палат.

По време на срещата през днешния ден с Джонсън кралицата е изразила благосклонности към английския здравен министър, който на няколко пъти беше обект на нападки от страна на някогашен водещ консултант на премиера, съобщи Ройтерс.

" Много ми е прелестно да се забележим ", сподели Елизабет Втора на Джонсън при започване на срещата.
" Току-що приказвах с Вашия министър на опазването на здравето. Бедният човек ", съобщи още тя.

После добави, че съгласно министъра Мат Ханкок обстановката с ковид се усъвършенства. На което Джонсън отговори, че това е тъкмо по този начин.

На няколко пъти някогашният водещ консултант на Джонсън - Дейвид Къмингс, подлага на критика както премиера, по този начин и Ханкок поради реакцията им на коронавирусната пандемия. Той даже сподели, че здравният министър е трябвало да бъде уволнен и го упрекна в неистини по време на съвещанията на кабинета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР