Иран заяви в сряда, че Съединените щати са се съгласили

...
Иран заяви в сряда, че Съединените щати са се съгласили
Коментари Харесай

Иран очаква санкциите на САЩ по ядрената програма да отпаднат

Иран съобщи в сряда, че Съединените щати са се съгласили да отстранен всички наказания върху иранския нефт и корабоплаването, съобщи " Ройтерс ".

Съобщението бе направено от началника на кабинета на президента на Хасан Рохани - Махмуд Ваези, който повтори предходните изказвания, че Вашингтон е подготвен да направи огромни отстъпки по време на договарянията, които текат от април във Виена. Преговорите бяха прекъснати в неделя за съвещания в столиците, два дни откакто Иран организира президентски избори, извоювани от по-консервативния Ебрахим Раиси, началник на иранската правосъдна власт, включен в черния лист на Съединени американски щати.

Раиси би трябвало да размени Рохани през август. Още на първата си конференция той изключи опцията да се срещне с американския президент Джо Байдън или да договаря за иранската ракетна стратегия.

" Постигнато е съглашение за унищожаване на всички застрахователни, петролни и транспортни наказания, наложени от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ", сподели Ваези, представен от иранските държавни медии.

Германският външен министър Хайко Маас обаче съобщи в сряда, че Техеран и силите към момента би трябвало да преодолеят обилни трудности. " Постигаме прогрес, само че към момента има някои спънки ", сподели Маас на взаимна конференция с американския държавен секретар Антъни Блинкън. Маас сподели, че договорка е допустима даже след избирането на Райси, несклоняем критик на Запада. "

В същото време Съединените щати блокираха достъпа до десетки следени от Иран новинарски уеб страницата по обвиняване в дезинформация. На уебстраниците излязоха известия с печатите на ФБР и на американското министерство на търговията.

Някои от уеб страниците по-късно се появиха още веднъж онлайн с нови домейн-адреси. Всички ирански медии са следени от страната, а частни не съществуват. Решението идва на фона на усилването на напрежението сред Вашингтон и Техеран, откакто за президент на Иран беше определен Раиси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР