Швеция спечели Група Е на Евро 2020 след изключително драматична

...
Швеция спечели Група Е на Евро 2020 след изключително драматична
Коментари Харесай

Швеция първа в Е след драма, Испания разкова Словакия

Швеция завоюва Група Е на Евро 2020 след извънредно трагична победа с 3:2 над Полша. Мачът ще се запомни и с неповторим пропуск на Робърт Левандовски, който в 17-ата минута от 2 метра насочи два следващи удара с глава след корнер, само че всеки един от тях попадна в горната греда и топката не пожела да влезе в мрежата на Робин Олсен.

На стадион „ Крестовски “ в Санкт Петербург скандинавците започнаха вихрено и поведоха още във втората минута посредством Емил Форсберг. До края на първата част не паднаха нови попадения, а след почивката драмата се настани в съветския град. Форсберг вкара втория си гол в срещата и трети на шампионата, само че „ Дружина полска “, която се нуждаеше от цялостен поврат, с цел да се класира за осминафиналите, сподели харатктер и изравни резултата с два гола на огромната си звезда Роберт Левандовски. Поляците търсеха третото попадение, когато бяха попарени в добавеното време от резервата Виктор Клаесон. Така, Швеция приключи на първа позиция в група Е и ще играе с някой всред третите от групи В, С и D.

В другия дуел, Испания разгроми Словакия с 5:0. На „ Ла Картуха “ в Севиля възпитаниците на Луис Енрике постановиха напън през цялото време и Коке бе фаулиран в наказателното поле от Якуб Хромада.

Зад топката застана Алваро Мората, който обаче пропусна от бялата точка. Това бе шести пропуск от последните девет осъществявания от наказателната линия за „ Ла Фурия Роха “ на европейски шампионати и втори на това състезание след този на Жерард Морено в мача с Полша. Испания продължи да натиска и закономерно поведе след половин час игра, когато вратарят на словаците Мартин Дубравка си означи безразсъден автогол. Той не съумя да реши падащата топка след шута в гредата на Пабло Сарабия и даде преднина на противника. В добавеното време на първата част Аймерик Лапорт успокои трикратния европейски отличник с второ попадение с глава. След почивката испанците вкараха нови три безответни гола посредством Сарабия и резервата Феран Торес, а Юрай Куцка си означи автогол.

Така, макар гръмкия триумф, Испания остана на второ място в групата си и ще играе с Хърватия в спор за място на четвъртфиналите. Словакия приключва с три точки, само че извънредно отрицателна огромна разлика, която няма да разреши на Щефан Таркович и неговите момчета да продължат към елиминациите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР