Гръцкото правителство обяви, че ще облекчи противоепидемичните ограничения в резултат

...
Гръцкото правителство обяви, че ще облекчи противоепидемичните ограничения в резултат
Коментари Харесай

Гърция с ново облекчаване на мерките, ето какво е разрешено

Гръцкото държавно управление разгласи, че ще облекчи противоепидемичните ограничавания вследствие на възстановяване на обстановката със заболеваемостта от COVID-19 в страната, оповестява телевизия Скай.

Новите ограничения бяха оповестени от заместник-министърът по гражданската отбрана Никос Хардалиас.

От 24 юни, четвъртък, се позволява придвижването навън без маска, стига да няма скупчване на доста хора на едно място. Изискването за носене на маска на закрити публични места се резервира без изключения.

От 05:00 ч. сутринта в понеделник, 28 юни, се анулират рестриктивните мерки за придвижването през нощта. Досега в действие беше полицейски час от 01:30 ч. до 05:30 ч. през нощта.

Напълно имунизираните работещи, които до момента бяха задължени да си вършат независимо тест всяка седмица, се освобождават от това обвързване 15 дни след втората доза на имунизацията.

Гърция удължава рестриктивните мерки за влизане в страната

Увеличава се допустимият брой на клиентите в заведенията за хранене, като на една маса от понеделник ще бъдат допускани до 10 души. На тържества на закрито ще се позволяват до 300 присъстващи.

На проведените плажове ще се позволяват до 120 души на 1000 квадратни метра.

Позволява се физическото наличие на работното място на заетите в публичния бранш, които принадлежат към уязвими групи. Обслужването на клиенти от обществената администрация с авансово непокътнат час става целесъобразно, а не наложително.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР