ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Какво ли още ни кроят Слави Трифонов и сценаристите му

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
В Би Ти Ви тандемът „ Тошко Йорданов-Ива Митева “ създаде вести, които приказват, че животът и на 46-ия парламент може да е къс, в случай че „ ИТН “ не сформира държавно управление по собствен облик и сходство.

В последните дни това е трета сходна опасност от четата на Слави Трифонов, гарнирана с дежурното конкретизиране, че с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ въобще няма да се приказва, защото били партии на статуквото. Но с лицата на статуквото и някогашни сътрудници на ГЕРБ (като Мая Манолова, Татяна Дончева, Христо Иванов и Атанас Атанасов) освен ще се приказва, само че и ще се прави коалиция, която ще стартира… гражданска война в правосъдната система.

Ако Тошко Йорданов вземел властта, първата революционна стъпка ще е закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Щото профилираните съдии и прокурори били бухалки на властта… Звучи добре, само че по този начин ли ще прозвучи другото революционно желание на вещия в правото Тошко Йорданов - прокуратурата да се извади от правосъдната система и премине към изпълнителната власт.

Така схващат разделянето на управляващите в „ ИТН “ – министър председателят да командва прокурорите, козируващи на изпълнителната власт, а не на правото и законите. По логиката на Йорданов профилираните съдии и прокурори са бухалки на властта, само че подчиняването на съдиите и прокурорите на същата власт няма да се изроди в бухалково правораздаване.

Странно, само че в тази партия даже не знаят, че поради решение № 3 на Конституционния съд от 2003 година преместването на Прокуратурата в изпълнителната власт може да стане единствено посредством Велико национално заседание. Може пък Тошко Йорданов и компания да възнамеряват скоропостижно разформироване на идващия парламент, с цел да привикват Велико национално заседание? Какво ли още ни кроят Слави Трифонов и сценаристите му? Няма друга такава страна!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР