Някои популярни храни се препоръчва да се консумират охладени, вместо

...
Някои популярни храни се препоръчва да се консумират охладени, вместо
Коментари Харесай

Храни, които не бива да ядем горещи

Някои известни храни се предлага да се употребяват охладени, вместо до момента в който са още горещи, споделя Анте Гал, представител на Германското общество по хранене.

Това се отнася най-много до пастата, картофите и ориза. Високото наличие на нишесте и въглехидрати в тях води до скок в равнищата на кръвната захар. Въпреки това, когато се охладят, те освен спомагат за регулирането на равнищата на захарта, само че и имат позитивен резултат върху функционалността на червата, предава РИА Новости.

" Когато тези храни се употребяват охладени, нишестето в тях се отделя като артикул на разлагането. Това има позитивен резултат върху чревната флора, контролира кръвната захар и даже може да ви помогне да отслабнете ", сподели Гал, представена от focus.de.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Набавянето на протеини от самун и паста е потребно за здравето...

Помагането на червата се дължи на обстоятелството, че в този случай нишестето се всмуква по същия метод, както и фибрите. Това укрепва чревната флора и усъвършенства храносмилането. Регулирането на равнищата на захарта оказва помощ на тялото да понижи чувството за апетит, а калориите в студените нишестени храни са по-малко.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР