Избраха нов ръководител на Специализираната прокуратура. Поста зае единственият кандидат

...
Избраха нов ръководител на Специализираната прокуратура. Поста зае единственият кандидат
Коментари Харесай

На фона на протести: Избраха нов ръководител на Специпрокуратурата

Избраха нов началник на Специализираната прокуратура. Поста зае единственият претендент - Валентина Маджарова.

Изборът във Висшия правосъден съвет беше съпроводен с митинг пред постройката. Протест има и сега пред Съдебната палата в София.
Снимка: БГНЕС
Протестиращите упорстват за оставката на основния прокурор и закриването на профилираното правораздаване. Според тях последния образец за единовластието в държавното обвиняване е изборът на Маджарова.

Тя беше определена в отсъствието на основния прокурор Иван Гешев поради негова среща с балканските му сътрудници. Маджарова благодари на сътрудниците си и предложения недоволните в правосъдна зала, " с цел да съпреживеят делата ".

Недоволните не съумяха да се срещнат с Валентина Маджарова. Но тя се обърна първо към сътрудниците си и съумя да убеди кадровиците, че може да поеме поста на административен началник.

„ Днес аз съм тук в тази зала пред тези членове на Висш съдебен съвет, в тази процедура само и единствено поради вас! Уважаеми магистрати, благодаря ви за смелостта и издръжливост, които показвате последните дни! Времената са сложни за всички! За нас са изключително сложни! “, съобщи кандидатката за началник на Спецпрокуратурата.
Снимка: БГНЕС
Маджарова изиска от кадровиците малко време, оцени се пред публицистите като " отборен състезател " и предложения недоволните в правосъдните зали на профилирания съд

" Не осъждам никой, това е персонална позиция и е по-добре в този живот човек да има позиция, в сравнение с да няма. На всички Ви е известно, Вие сте много опитни и знаете добре, че съвещанията са обществени и не е нужно да се описват някакви каузи. Те просто могат да се съпреживеят. Това е метода - в правосъдна зала ", съобщи Маджарова.

По нейните думи по този начин " ще бъдат осведомени ", тъй като " и в този момент са осведомени, само че си подават заявките по реда на закона за достъп до социална информация, което става опосредствено информиране ".

Тя съобщи, че в случай че се потвърди, че политици и протестиращи са били нелегално подслушвани, ще си подаде оставката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР