Въпреки многото промени в календара, наложени от пандемията, Европейският музикален

...
Въпреки многото промени в календара, наложени от пандемията, Европейският музикален
Коментари Харесай

Кристоф Ешенбах ще гостува на Европейския музикален фестивал през декември

Въпреки многото промени в календара, наложени от пандемията, Европейският музикален фестивал още веднъж предлага на публиката букет от елитни събития и гостувания на звезди от международната сцена.
Форумът стартира още през април с поредност онлайн предавания на просветителни стратегии. Последваха церемонията по раздаването на премиите " Златно перо " и събитието " Европа танцува ". Веско Ешкенази и Людмил Ангелов уважиха в концерта си на 26 май 100-годишнината от рождението на Астор Пиацола, а ва 6 юни беше маркирана 55-годишнината на Софийския камерен хор " Васил Арнаудов " с диригент Теодора Павлович. " Да свириш Португалия " беше мултимедиен план със модерна португалска музика, а един от акцентите беше гостуването на цигуларката Мила Георгиева като солистка на Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Максим Ешкенази в " Годишните времена " от Вивалди и Пиацола на 22 юни.

Пролетната част от Европейския музикален фестивал ще приключи със театър на операта " Любовен балсам " от Доницети на сцената на Музикалния спектакъл на 25 юни с присъединяване на студенти от Вокалния факултет на Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ", която празнува 100-годишнина. А на 29 юни в зала " България " ще свири Албена Данаилова - концертмайстор на Виенската филхармония. Ще й партнира отново Оркестърът на Класик ФМ радио, диригент ще бъде Григор Паликаров.

В предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " директорката на фестивала Даниела Ханджиева, артистичен шеф на организация " Cantus Firmus " разгласи новината, че на 2 декември в София можем да чакаме фамозния диригент Кристоф Ешенбах, който ще застане на пулта на софийската филхармония.

Повече детайлности за събитието чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР