Снимка: ПетелВсички семейства с деца, записани за първи път в

...
Снимка: ПетелВсички семейства с деца, записани за първи път в
Коментари Харесай

По 300 лева за всички семейства с деца, записани за първи път в първи или осми клас

Снимка: Петел

Всички фамилии с деца, записани за първи път в първи или осми клас в държавно или общинско учебно заведение, ще имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разноските при започване на новата образователна 2021/2022 година, оповестява Българска национална телевизия. 

Средствата се отпускат без значение от приходите и при изискване, че децата живеят непрекъснато в страната и не са настанени за развъждане отвън фамилията.

За задачата се подава заявление-декларация в дирекциите за обществено подкрепяне по сегашен адрес след записването на детето в учебно заведение, само че не по-късно от 15-ти октомври.

Помощта ще се изплаща на два равни транша, първият след влизане в действие на заповедта за отпущането й, а втората при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение.

Средствата ще би трябвало да се възвръщат от родителите, в случай че в границите на един месец детето е отсъствало повече от 5 образователни часа без уважителни аргументи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР