Разговорите, които водим, са за това какво количество електроенергия да

...
Разговорите, които водим, са за това какво количество електроенергия да
Коментари Харесай

Синдикалистите искат да разберат - какъв ток и на каква цена ще имат и хората, и бизнесът

Разговорите, които водим, са за това какво количество електрическа енергия да продава Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " на контролирания пазар . Това сподели на брифинг президентът на КНСБ Пламен Димитров.

На 17 юни служебният министър на енергетиката Андрей Живков разгласи, че страната търси вид Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да не стопира работа и да продава избрани количества електрическа енергия на контролирания пазар, без това да докара до в допълнение повишаване на тока за бита от 1 юли. Това и са разискали на днешната си среща с КЕВР синдикатите и представителите на енергийното министерство .

" И в този момент самичък по себе си комплексът е подложен на колене и то не с доста огромна доза правдивост ", уточни още Пламен Димитров, като по думите му в един миг ще се окаже, че тъкмо най-нужният - Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ", ще се окаже и най-задлъжнял.

Според президента на КНСБ това се дължи на неверни решения в годините обратно на КЕВР и БЕХ. Димитров настоя за транспарантни, само че и дълготрайни решения, с небосвод в това число и за свързване с газопреносната мрежа както на Маришкия басейн, по този начин и на Бобов дол. Въпросът е обаче, че и за газопреносната мрежа нищо не се знае - какъв газ, какъв брой газ, на каква цена газ. И това не знае Пламен Димитров както уточни той. В момента сме в цайтнот, призна още синдикалистът.

" Даваме си сметка, че през Плана за възобновяване и резистентност и средствата през Фонда за обективен преход, за които сега интензивно преговаряме, е единственият късмет да забележим бъдещето на Комплекс " Марица Изток ", сподели още Пламен Димитров, като настоя на всички въглищни райони на България да бъде даден еднакъв късмет.

И хората, и бизнесът чакат отговори - какъв ток и на каква цена ще имат , уточни още водачът на КНСБ.

След срещата си в Министерски съвет синдикалистите оповестиха, че отиват и на среща в КЕВР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР