ДАНС започна инспекция на сделката за сметопочистването и сметоизвозването във

...
ДАНС започна инспекция на сделката за сметопочистването и сметоизвозването във
Коментари Харесай

ДАНС започна проверка на сделката за боклука на Варна

ДАНС стартира ревизия на договорката за сметопочистването и сметоизвозването във Варна поради идния избор на компания, която да събира отпадъците, заяви Нова тв.

"Има инспекция, да. В реалност инспекции има доста сега, всевъзможни. Всеки ден по доста, само че отново споделям няма и драма, тъй като депото е налично, има потенциал за години напред, т.е. за този интервал няма нищо, което да е притеснително от позиция на потенциала на общото ни районно хранилище ", съобщи кметът Иван Портних.

Договорът с предходната компания, който е бил с деяние 10 година, е изминал на 26 май, само че управляващите в морския град твърдят, че няма проблем с боклука.

Очаква се новият контракт да бъде подписан на следващия ден, а в случай че това не се случи, ще бъде пусната нова социална поръчка.

Портних бе безапелационен, че няма заплаха градът да затъне в отпадъци, защото сега сметта се извозва в депото в село Въглен. Но това не може да продължава до безспир, защото има европейски и законови условия за сепариране на отпадъците, добави той.

Капацитетът на депото във Въглен е задоволителен за още 3 година, изясни кметът на община Аксаково Атанас Стоилов, на чиято територия е сметището. През този интервал следва да бъде построена и нова клетка.

Управителят на фирмата-собственик на завода за преправка на боклуци в Езерово Емил Дичев изясни за Българска телеграфна агенция, че компанията не се е явила на публичната поръчка, оповестена от община Варна, поради неизпълними условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР