Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова служебното правителство да

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова служебното правителство да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Служебното правителство да не заобикаля на пръсти Доган

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов прикани служебното държавно управление да се заеме с откриване на плановете, които обслужват Ахмед Доган и които усилват енергийната взаимозависимост на България от Русия.

Той дефинира като нагла безочлива неистина изказванието на Бойко Борисов, че построяването на “Турски поток” е трансформирало страната ни в енергийно самостоятелна.

“Служебното държавно управление не би трябвало да заобикаля на пръсти Ахмед Доган. Ние няма да си мълчим за пазенето на Доган още веднъж като най-голямата мръсна загадка на българската политика”, сподели той в лайв видео във фейсбук.

Христо Иванов сподели газовокомпресорната станция “Расово”, откъдето напомни за увеличеното съветско газово въздействие.

“Бойко Борисов се пробва да прикрие своето закононарушение. То се основава на това, че е вложил близо 3 милиарда лева наши пари в построяването на инфраструктура, която е нужна на Кремъл. Руското въздействие в България не се реализира през някакъв политически Мики Маус. Всички изказвания, че сме заобиколили Украйна и сме станали енергийно самостоятелни са цялостна смешка”, съобщи Иванов.

Иванов съпостави построяването на газовата връзка с Гърция и тази с Турция. По думите му по времето на Борисов гръцката газова връзка постоянно е “на 2 години от откриването си”, само че по този начин и не е издигната. “Турски поток” беше издигнат за по-малко от година с пари на данъкоплатците.

“Беше дадено, че откакто тръбата на “Турски поток” минава през България, ще се обезпечи опция да се достави газ и в съответните райони, само че даже тези връзки не бяха построени. Единствената връзка, която ще се зарежда с съветски газ, е Топлоелектрическа централа “Варна” на Доган”, сподели той.

Той прикани служебното държавно управление да бъде по-смело и да извади детайлите по плана на бял свят. Иванов добави, че прокуратурата би трябвало да се насочи към лобисти като Борисов. “Тук става дума за стратегически интерес от национална сигурност и никакви оправдания с търговски секрети не могат да бъдат приети”, сподели той.

“Днес профилираната прокуратура разгласи следващия си удар против съветското въздействие и против България. Сигурен съм, че в идващите дни Бойко Борисов и Даниел Митов ще дерат ризи за това по какъв начин стопират руснаците в България, а уважаемият Томислав Дончев ще мълчи по тази тематика, което ще е и по-разумното в неговото положение”, добави той.

Ивайло Мирчев напомни главните параметри за предстоящите позитиви от плана “Турски поток”. Той посочи, че става въпрос за обещани 4 милиарда доходи за първите 10 години от този план, само че сега не е ясно дали той ще се изплати и след 30 години.

Той добави, че “Булгартрансгаз” е следващата българска компания, която е изпаднала в тежко дългово задължение. Тя е задлъжняла рекордно с близо 3 милиарда лв., което слага енергетиката ни пред колапс и е риск за самата компания.

“Целият стопански резултат от самия “Турски поток” за България е негативен с доста милиарди”, безапелационен е Мирчев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР