Проверка на ДАНС е в ход във Варна заради дейностите

...
Проверка на ДАНС е в ход във Варна заради дейностите
Коментари Харесай

ДАНС проверява общината във Варна заради боклука

Проверка на ДАНС е в ход във Варна поради дейностите по третирането на боклуци в морската ни столица. Местната власт провежда ексклузивен брифинг, с цел да изясни обстановката.

На 26 май е изминал 10-годишният контракт на Община Варна със завода за отпадък в с. Езерово. Междувременно нито един претендент не се е явил на оповестената от Общината социална поръчка за нов 10-годишен договор, в която цената за звук е била по-ниска от до момента заплащаната, изясни Милена Недялкова от отдел „ Контрол и запазване чистотата на публичните територии “.

В конференцията взе присъединяване и кметът на община Аксаково на чиято територия се намира депото за боклуци в село Въглен. Кметът Иван Портних уточни, че в случай че до на следващия ден, когато изтича срокът за директно договаряне не се яви искащ да третира отпадъците на Варна, общината ще разгласи нова процедура. „ Дотогава отпадъците на града се депонират в село Въглен, като желая да успокоя хората, че там има задоволително потенциал “, безапелационен бе кметът.
Снимка: bTV
Той призна за инспекцията в общината, информация за която се появи по-рано денем в онлайн медии: „ Проверки имаме доста, всеки ден. Има и такава инспекция “.

Портних беше безапелационен: „ Във Варна рецесия с боклука няма “.
По материали от Фокус, БНР и Дарик Радио
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР