Служебно правителство няма как да реши проблемите в енергетиката за

...
Служебно правителство няма как да реши проблемите в енергетиката за
Коментари Харесай

Държавата и синдикатите обмислят съвместни действия по проблемите в енергетиката

Служебно държавно управление няма по какъв начин да реши проблемите в енергетиката за два месеца, само че можем да сложим някои неща на кардинална основа, тъй че да бъдат решени в бъдеще. Това съобщи министър-председателят Стефан Янев на среща в Министерския съвет с управленията на КНСБ и на КТ „ Подкрепа “. В полемиката участваха също вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев и министърът на енергетиката Андрей Живков, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Янев уточни, че фокус на днешната среща са вероятните взаимни дейности на страната и синдикатите, тъй че да няма напрежение в редица браншове, в това число в енергетиката и по-специално във връзка с Маришкия комплекс. Според министър-председателя е значимо да се чуе по какъв начин през годините се е развивал този проблем и какви са вероятните решения от тук нататък.

След края на срещата Гълъб Донев и министър Андрей Живков показаха пред медиите резултатите от полемиката. Донев означи, че обект на разисквания са били както проблемите в структурата на енергетиката в България, по този начин и Планът за възобновяване и резистентност.

„ На огромна част от въпросите дадохме отговор. Работим оперативно и бързо, с цел да могат да се вземат положителни решения, които да са в интерес на работещите в мините и в енергетиката и които ще послужат за това енергийната система в страната да действа обикновено и без сривове “, съобщи вицепремиерът Гълъб Донев.

Президентът на КТ „ поддръжка “ Димитър Манолов означи сериозната готовност на министър-председателя Стефан Янев в един толкоз характерен бранш като енергетиката. В изявлението си пред медиите Манолов съобщи, че е значимо заетите в Маришкия комплекс и отсега нататък да могат да поставят висококвалифициран и добре обезщетен труд, какъвто поставят и в този момент.

От своя страна президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че става дума за един мъчно решим енергиен пъзел, който по думите му касае в това число националната сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР