В България политиците са на върха на корупцията. Това заяви

...
В България политиците са на върха на корупцията. Това заяви
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: В България политиците са на върха на корупцията

В България политиците са на върха на корупцията. Това съобщи в „ Лице в лице “ по бТВ заместник-председател на „ ИТН “ Тошко Йорданов. Заедно с него в студиото беше и лидерът на листа Ива Митева.

„ Доскоро имахме хора, които по подготовка би трябвало да са нарушители, които си имаха страна. Тук корупцията беше издигната на държавно равнище, това беше метод на действие на страната. (…) Министерства и организации са работили, с цел да има корупция, а не с цел да няма За да се отклоняват средства, което си е чиста кражба “, сподели Йорданов и добави, че в случай че корупцията в държавния уред се ограничи, това ще направи българите по-богати и по-добре живеещи.

Йорданов отхвърли да разяснява с кои други политически сили би се коалирала партията в идващото Народно заседание. Той добави, че подобен диалог може да има, откакто резултатите от изборите са ясно. И въпреки всичко Има Такъв Народ няма да работи с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, без значение от събитията.

„ Има решения по отношение на всеки един резултат на изборите. Ние не знаем към момента кой вид. Има подобен, при който въпросните три партии на митинга, отвън статуквото, да имат 121 депутати или повече. Има вид, в който да нямат и подобен, в който да имат доста повече. За всеки един от тези разновидности имаме подготвен отговор, само че няма да го кажа в този момент “, добави той и не изключи разновидността още веднъж да върнат мандата.

„ Когато нямате гласове в пленарната зала и всеки ден влизате с една или друга спогодба, и кворумът ви виси, не може да вземете нито едно решение. Има доста парламентарни хватки, с цел да се приключи съвещание, няма по какъв начин да се продължи да се работи без болшинство. По-достойното държание е да кажеш: „ Да, ние не можем, само че не желаеме да ни извивате ръцете “, уточни Митева.

Йорданов изясни, че Политическа партия „ ИТН “ е основана поради неналичието на политическа реакция след решенията от референдума през 2016 година „ Политическата класа го неглижира, изхвърли го в кошчето, без да броим фалшификациите, които направиха и ние доказахме в съда. Имахме два пътя или да се откажем, или да продължим “, добави той.

Митева съобщи, че е избрала да влезе в политиката, тъй като има доста закони, които би трябвало да бъдат преразгледани: „ Аз влязох, тъй като се изморих да променяме всекидневно законите, изморих се хората да не знаят всеки ден какви права и отговорности имат. Смятам, че Народното събрание би трябвало да стартира по-бавно, по-задълбочено, по-обмислено би трябвало да се вършат законите “.

Според нея новите депутати първо би трябвало да преразгледат законите, свързани със правосъдната власт.

„ Време е за нов Висш правосъден съвет. Тази форма, която е призната през 2015 година е неработеща. Трябва да се преразгледат съдийската и прокурорската квота, би трябвало да се разделят. Прокуратурата би трябвало да се отдели от правосъдната власт. (…)Спецсъда и спецпрокуратурата също са на дневен ред, изготвихме законопроект, който предвиждаше закриване, само че това би трябвало да стане доста деликатно “, уточни Митева.

Йорданов добави, че съгласно него профилираното правораздаване сега се употребява за „ бухалка “. Зам.-председателят на Има Такъв Народ изясни, че партията не се отказала от мажоритарния избор и ще работи за въвеждането му в идващия парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР