От полунощ Военноморските сили подновяват операцията по издирването на черната

...
От полунощ Военноморските сили подновяват операцията по издирването на черната
Коментари Харесай

Подновяват издирването на черната кутия на падналия в морето самолет МиГ-29

От среднощ Военноморските сили възобновяват интервенцията по издирването на черната кутия на падналия в морето аероплан МиГ-29, оповестиха от пресслужбата на Военноморски сили.

Решението е взето след инспекция и профилактика на техническите средства и осъществен подробен разбор на цялата събрана информация за уточнение на възможното местонахождение на черната кутия, прецизират от Военноморски сили.

В интервенцията вземат участие минен ловджия "Цибър " и моторен катер 213 от състава на Военноморски сили, както и група от компания "Хидроремонт ИГ " ООД със профилирано подводно съоръжение.

Инцидентът с рухването на военния аероплан стана на 9 юни при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на България. Веднага първо започва интервенция по търсенето и спасяването на водача на изтребителя, която за жалост завърши трагично - при издирването се откри, че майор Валентин Терзиев е умрял. След това това стартира интензивно търсене на „ черната кутия “ на падналия в морето МиГ-29, което продължава и до през днешния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР