Лудогорец и Ференцварош играят при 1:3 в третата контрола на

...
Лудогорец и Ференцварош играят при 1:3 в третата контрола на
Коментари Харесай

Лудогорец загуби от шампиона на Унгария в контрола

Лудогорец и Ференцварош играят при 1:3 в третата контрола на разградчани от лагера им в Австрия. Узуни откри резултата в 23-ата минута, а Франк Боли в 74-ата удвои. Пиерос Сотириу понижи в 82-ата минута. В 87-ата минута Лайдуни още веднъж върна преднината от два гола на Ференцварош след слаба интервенция на Падт.

Срещата стартира равностойно и без положения пред двете порти. След четвърт час игра Сисиньо за малко не сътвори съществени главоболия на своя тим, когато при безобидна обстановка в наказателното поле влезе неразчетено в краката на състезател от Ференцварош, само че реферът реши да не отсъжда дузпа.

В 23-ата минута Ференцварош откри резултата с първата по-сериозна офанзива към една от двете порти. Чирич центрира добре отляво към непокрития Узуни, който вкара след удар с глава от границата на дребния пеналт.

В 37-ата минута Кешерю стреля в навън от директен свободен удар, а това бе най-опасното състояние за орлите до този миг. Пет минути по-късно добра композиция на Лудогорец пред наказателното поле на съперника приключи с изстрел по земя на Каули, само че Герго избави.

След почивката Лудогорец наложи териториално предимство, само че ситуациите пред вратата на унгарския първенец липсваха. Това се промени в 62-ата минута, когато резервата Мавис Чибота излезе самичък против вратаря след двойно подаване с Кешерю, само че шутира над напречната греда.

Секунди по-късно Янков нахлу в наказателното поле и падна след прикосновение с няколко играчи на съперника, само че реферът не отсъди дузпа.

В 73-ата минута Батурина насочи рисков шут от 18-19 метра, Падт мазета, а Икоко блокира добре нападател на унгарците, който опита да вкара с добавка в празната врата.

Минута по-късно защитата на българския първенец още веднъж се пропука. Джоунс центрира отляво към Боли, който простреля ефектно от въздуха Падт за 2:0.

В 77-ата минута Батурина стреля от към 11 метра, само че в навън.

След промяната на Кешерю и влизането на Ману и Чибота офанзивата на разградчани стана по-остра, което даде резултат в 82-ата минута. Чибота преодоля противник на левия фланг, нахлу в наказателното поле и върна към Ману, който стреля. Шутът се отклони в крайник на състезател от Ференцварош и отиде в Сотириу, който вкара за 1:2 в празната врата.

Надеждите на орлите за равнене се изпариха в 87-ата минута, когато Лайдуни осъществя трето попадение след слаба интервенция на Падт. Футболистът на Ференцварош преодоля Гонзалвеш пред наказателното поле и стреля едва, само че топката мина през ръцете на плонжиралия пазач на българския отбор и влетя в мрежата му за крайното 3:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР