фото: Lockheed MartinНАТО вдигна изтребители над Черно море заради руски

...
фото: Lockheed MartinНАТО вдигна изтребители над Черно море заради руски
Коментари Харесай

НАТО вдигна изтребители над Черно море заради руски военни самолети

фото: Lockheed Martin

НАТО подвигна изтребители над Черно море поради съветски военни самолети.

Става дума за изтребители „ Тайфун “ на кралските военновъздушни сили от RAF Lossiemouth, които понастоящем извършват задача на НАТО в Румъния. Те са били вдигнати в отговор на няколко съветски изтребители, навлезли в следеното от Румъния въздушно пространство над Черно море.

Няколко съветски изтребители SU-24 Fencer и SU-30 Flanker са били съпроводени от румънската полетна зона - зоната на интернационалното въздушно пространство, следена от Румъния. Руските самолети не са подавали проекти за полети и не са се свързвали с ръководителите на полети, съобщава НАТО на формалния си уебсайт.

Силите на НАТО вдигнати 10 пъти за ден поради съветски самолети, взели участие са и наши изтребители
Десет пъти самолети на НАТО са изпълнили през вчерашния ден задания по прехващане на бомбардировачи и изтребители на Русия. Това оповестиха от пактът д...

Прочети повече

" Успешната бърза реакция през днешния ден демонстрира, че сме изцяло интегрирани в системата на НАТО Air Policing в лицето на нашата оперативна база тук, в Румъния ", сподели командващият крилото Стивън Лампинг, командващ офицер от RAF Typhoon със седалище в Румъния. " Това беше рутинна интервенция, в която RAF има богат опит и не се различаваше от това, което другите самолети на НАТО вършат в други области постоянно ", добави той. „ Аз съм горделив от работата, която нашите водачи, водачи, техници, разследващ и различен личен състав правят непрекъснато, с цел да оказват помощ за обезпечаването на въздушното пространство на НАТО в района на Черно море “, сподели още командващият крилото.

В продължение на шест десетилетия въздушната полиция на НАТО обезпечава безвредно небе над всички съдружници в Европа; от 13 до 30 членове сега. Тази отбранителна задача е забележим израз на това по какъв начин Алиансът на НАТО обезпечава сигурност на страните членки. В групови старания всички 30 съдружници способстват за задачата, осигуряваща зоркост 24/7/365.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР