Държавата няма договор с ПИБ за обратно изкупуване на дела,

...
Държавата няма договор с ПИБ за обратно изкупуване на дела,
Коментари Харесай

Държавата няма договор с ПИБ за обратно изкупуване на акциите

Държавата няма контракт с ПИБ за назад изкупуване на каузи, който Българската банка за развиване купи преди година за близо 140 млн. лева

Това е станало ясно по време на общото заседание на ПИБ, заяви финансистът и кандидат-депутат от " Демократична България " Владислав Панев.

" Няма съглашение да изкупим акциите на държавната Българска банка за развиване с лихвите, то не може и да има такова ", съобщи изпълнителният шеф на ПИБ Никола Бакалов на днешното общо заседание на банката на въпрос на акционер. Миналото лято около скандалното влизане на двойна цена на ББР купих 1000 акции от ПИБ точно, с цел да отивам на събрания ", написа Панев.

През юни 2020 година държавното управление на Бойко Борисов разгласи, че страната през ББР счита да закупи близо 19% дял от ПИБ за съвсем 140 млн. лева (по 5 лева на акция), защото това е последната спънка пред влизането на България в чакалнята за еврозоната – механизма ERM II. Дни по-късно договорката се случи, а на 10 юли страната фактически бе призната в ERM II и в Банковия съюз на Европейски Съюз.

На държавното съвещание при одобряването на интервенцията Бойко Борисов настоя да се запише, че акциите на ПИБ ще бъдат изкупени назад с лихвите. Още тогава експертите показаха подозрение, че такава сделка въобще е годна. Сега се удостоверява, че официална сделка сред страната и двамата огромни акционери в ПИБ – Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, за наложително назад изкупуване няма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР