Седмица преди срока на 30 юни, при 5,6 млн. вече

...
Седмица преди срока на 30 юни, при 5,6 млн. вече
Коментари Харесай

Лондон дава 28 дни предизвестие за статута за уседналост

Седмица преди периода на 30 юни, при 5,6 млн. към този момент подадени молби

Отделно има струпване от към 400 000 заявки

Десетки хиляди жители на Европейски Съюз, живеещи в Обединеното кралство, ще получат публично 28-дневно предупреждение, в случай че не са съумели да подадат заявление за статут на уседналост след Брекзит в границите на една седмица. Предупреждението е от държавното управление в Лондон. Официално срокът изтича на 30 юни.

Темата е настояща тъкмо пет години след референдума, на който британците гласоподаваха за излизане от Евросъюза.

От Министерството на вътрешните работи оповестиха, че хората с основателни аргументи да не спазят периода ще могат да попълнят молбите си по-късно в границите на тези 28 дни.

В предизвестието ще бъдат осведомени европейските жители, че в случай че не подадат молби, рискуват да понесат последствията, които включват загуба на правата им за работа и помощи.

Седмица преди приключването на крайния период вътрешното министерство удвоява напъните си новината да стигне до тези, които не знаят за смяната на разпоредбите, измежду които са уязвими групи като възрастни хора и деца в домове за обществени грижи.

5,6 милиона заявки за статут на уседналост са получени до този миг, някои от които са наново кандидатстване. Отделно има струпване от към 400 000 заявки, които евентуално ще бъдат обработени до края на лятото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР