Агресивният щам на COVID-19 вече има сродникНовата мутация забавя реакциите

...
Агресивният щам на COVID-19 вече има сродникНовата мутация забавя реакциите
Коментари Харесай

„Делта +“ идва от Индия

Агресивният вариант на COVID-19 към този момент има сродник
Новата разновидност забавя реакциите на организма

Три щата са сложени под нараснала паника

Произлезлият от Индия вариант “Делта” на COVID-19, считан за най-заразният до момента и по данни на Световната здравна организация (СЗО) най-разпространен сега на планетата, към този момент има сродна разновидност, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на публично официално съобщение на индийското министерство на опазването на здравето. Три от най-гъсто обитаемоте щати - Махарашта, Керала и Мадхия Прадеш са сложени в положение на нараснала паника поради появяването на нова разновидност на ковид, наречена “Делта + “, класифицирана като “тревожна” от медиците в Индия.

“На базата на последните умозаключение на Индийския геномен консорциум за SARS-CoV-2, министерството на опазването на здравето слага под паника Махарашта, Керала и Мадхия Прадеш, по отношение на разновидността “Делта + “ на COVID-19, видян в няколко области в тези щати”, се споделя в известието.

Характеристиките на новата разновидност изключително тревожат учените от Индийския теоретичен консорциум, чиито съществени задания са извеждането на цялостния генетичен модел на ковид и бързото издаване на подобаващи рекомендации за запазване на публичното здраве, съобразени с наличните данни за болестта. В случая на “Делта + “ става въпрос за доста по-агресивно предаване на заболяването, по-здраво захващане към рецепторите на белодробните кафези и понижаване на отговора на моноклетъчните антитела. До момента този вид е засечен у близо 40 души в трите наранени щата.

Новината идва на фона на информации от СЗО, че разновидността “Делта” към този момент е най-разпространеният на планетата, където до 23 юни общият брой на инфектираните с другите разновидности на ковид надвиши 179 млн. души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР